De 4 tegelfavorieten van de shopmanager in Wetteren

De Impermo-shopmanagers weten als geen ander de smaak van onze klanten te begrijpen. En daar stopt het niet. Met elke interieur- en levensstijl kunnen ze een tegel matchen die – niet onbelangrijk – binnen het budget van de klant past.

Maar welke tegels zijn nu hun favorieten? Nicky, de shopmanager van Impermo Wetteren, is de derde in het rijtje die jou laat kennismaken met haar favorieten.

Parket met rustiek karakter

En Nicky start met LMB Sedarland Antique. Dit is een rustiek en levendig meerlagig parket met veel knopen, barsten en manueel verouderde V-groef aan de vier zijden van de plank. Dit parket heeft een uitgesproken karakter en kleurvariatie door de verschillende oppervlaktebewerkingen die hij ondergaat. Maar er zijn nog meer voordelen, waarover Nicky je vertelt: “Door het rustieke karakter van het parket LMB Sedarland Antique is hij zeer makkelijk in onderhoud. Hij kan dan ook overal in de woning gebruikt worden, zonder je zorgen te moeten maken over vuil en stof. Ook al lijkt hij eerder in de meer landelijke stijl te passen, ook in een industrieel interieur komt dit parket mooi tot zijn recht.”

Cepp: steen met kiezels

Ceppo di gre is een Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten. Al in de Romeinse tijd werd ceppo di gre ontgonnen in verschillende groeves in Italië. De naam ‘cepp’ betekent in het Milanese dialect niet voor niets ‘steen met kiezels.’ Naast de authentieke natuursteen is er nu ook de keramische variant, waaraan Nicky je voorstelt: “Het natuurgetrouw design en de structuur in Tilestone Ceppo Di Gre maken het bijna onmogelijk om de imitatie van de natuursteen te onderscheiden. Bovendien verleent het XL-formaat van 60x120cm een majestueuze uitstraling aan de tegel.”

All time favourite: Belgische blauwe steen

De Belgische blauwe steen is met recht en reden één van de meest gekende natuursteensoorten. Nicky legt uit waarom: “Een klassieker als Belgische blauwe steen is niet alleen duurzaam, mooi en kwalitatief. De keuze van oppervlaktebehandeling en de manier van plaatsen, bijvoorbeeld in halfsteensverband, bepaalt in hoge mate de uitstraling in je interieur. Door deze verschillende mogelijkheden is Belgische blauwe steen in veel interieurstijlen te gebruiken, waardoor hij bij veel van onze klanten op het verlanglijstje staat.”

De blauwe steen met geschuurde oppervlaktebehandeling vind je vooral terug in een moderner interieur. Het oppervlak werd heel kort geschuurd met water en zand of met een diamantkop, waarbij je een lichtere kleur en een vlak resultaat bekomt en het oppervlak egaler is dan bij de verzoete afwerking. Hier wordt het oppervlak geschuurd, waardoor de koolstofadertjes springen en je een licht reliëf bekomt. Deze artisanale veroudering zorgt voor een zacht gesatineerd oppervlak dat in combinatie met de verouderde kanten meteen doet denken aan een oude abdijvloer.

The green, green walls of home

Afsluiten doet Nicky met een hip product: de keramische wandtegel Artisan Moss Green Glossy. “In het populaire TV-programma Blind Gekocht combineerde interieurarchitect Bart Appeltans deze groene wandtegeltjes met de keramische betonlook Tilestone Core Grey. Mila en Mathias waren meteen verliefd op hun badkamer en ook in de toonzaal wordt er vaak naar dit leuke wandtegeltje gevraagd. Artisan Moss Green Glossy brengt een tof, gekleurd accent in je interieur, maar blijft toch erg stijlvol, dankzij de rijke groene kleurschakering.”

Naar onze toonzalen

Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek het volledige assortiment in één van onze toonzalen.