De tegeltrends van het moment

Bij Impermo zijn we helemaal gek op interieur en we schuimen dan ook regelmatig beurzen af om nieuwe trends en inzichten te ontdekken. Benieuwd wat ons zoal opvalt dit seizoen en wat de favorieten zijn van onze trendwatchers? Dit zijn onze indrukken.

Eclectische vloeren

Steeds meer zien we interieurs waarbij materialen en kleuren elkaar afwisselen. Ook binnen één tegel kan je al een eclectisch geheel creëren. Zo combineert de terrazzotegel stijlvolle marmerresten met rijke kleurschakeringen. De verschillende groottes en vormen van deze marmergranulaten bepalen in sterke mate het unieke karakter van de terrazzotegel. Kies je zwart, wit, grijs of toch liever kleur? Alles kan! Door het gebruik van kleurpigmenten is het mogelijk om terrazzotegels te produceren in een waaier van verschillende kleuren.

Minimalisme was lang de way to go in interieurwereld, maar aankomend seizoen hoeft het dus niet zo strak afgelijnd te zijn. Laat Marie Kondo en haar trucs voortaan maar achterwege en laat zien dat er in jouw interieur geleefd wordt.

 • Keramische terrazzo voor 100% onderhoudsgemak
 • Een gespikkeld werkblad bovenop een strakke keuken
 • Accessoires in terrazzo, zoals bloempotten en badkameritems

De zon tegemoet

Warme tegels en vloeren zorgen ervoor dat ook binnen de zon schijnt. Handgemaakte kleitegeltjes zoals zelliges komen helemaal tot hun recht in de badkamer of zorgen voor een warme toets in je keuken.De klei die gebruikt wordt als grondstof voor deze wandtegeltjes komt uit het Marokkaanse Fez, de absolute hoofdstad van de oude ambachten. Hier worden al eeuwenlang zelliges geproduceerd volgens hetzelfde manuele proces.

Daarnaast zijn ook andere interieurelementen uit de souks van Marokko onmisbaar. Met een Berbers tapijt of een Zuid-Amerikaanse cactussencollectie kom je al een heel eind.

 • Marokkaanse handgemaakte wandtegels zoals zelliges
 • Warme terracottatinten
 • Sfeervolle bohemian decoratie

Natuurlijke elementen

Nog steeds zien we dat heel wat natuurlijke materialen ingezet worden. Kalksteen, zoals de Italiaanse ceppo di gre, past helemaal binnen dit plaatje. Al in de Romeinse tijd werd ceppo di gre ontgonnen in verschillende groeves in Italië. Vandaag is deze natuursteen nog steeds een hoogwaardig product, maar ook Egyptische kalksteen met lichtgrijze fossielen zoals Margaux wordt door de aarde gevormd. De oppervlakteafwerking van dit uniek natuurproduct bepaalt in hoge mate de finale uitstraling.

Ook andere natuurlijke elementen, zoals linnen, veel planten, hout en riet zijn al langer een trend. Je hoeft ze ook de komende tijd niet uit je interieur te bannen.

 • Authentieke natuursteen, zoals kalksteen of marmer
 • Warme, duurzame houtsoorten
 • Koele zand- en nudetinten

Think big

Het standaardformaat voor een keramische tegel (60 bij 60 cm) blijft populair. Maar wie het echt groots aanpakt, kiest voor extra grote tegels (tot 120 bij 240 cm voor keramische wandplaten). Het ruimtegevoel zorgt meteen ook voor een luxesfeer, ideaal voor de badkamer, die steeds meer als wellnessruimte gezien wordt. Kies je bovendien voor een tegel die doorloopt van de vloer tot de wand, dan is de harmonie compleet.

 • De XXL witte carrara marmertegel met grijze nerven
 • Van vloer tot wand én inloopdouche
 • Klassevol, luxueus én harmonieus
Naar onze toonzalen

Breng een bezoek aan één van onze toonzalen en laat je inspireren door alle interieurtrends. De sfeervolle inspiratieboxen stellen je voor aan het grootste assortiment tegels van de Benelux.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs