Niets zo verkwikkend als een zondagse wandeling in het bos. We verlangen met z’n allen naar de kalmte en rust van de natuur, maar ook in huis kan je groen toevoegen. Letterlijk en figuurlijk. Een nieuw kleurtintje aan de muur, een vers boeket bloemen op tafel en textiel met jungleprints in de salon. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Groen in je interieur? Het is zo gebeurd met deze tips.

Groen? Gewoon doen.

Verse bloemen, ze brengen niet alleen kleur in je interieur, maar zijn ook de perfecte humeur booster. De heerlijke geur die ze verspreiden heeft een positieve invloed op onze stemming en werkt relaxerend. Jezelf een bos bloemen cadeau doen na een stressvolle werkdag? Gewoon doen!

Sierlijke bloemen met zachte pasteltinten, fijne blaadjes en pluizige bollen zijn helemaal hip. Maar ook low maintenance planten met intens groene blaadjes hebben een ware opmars gemaakt, met de pannenkoekenplant op kop. Zet hem in een pot of hang hem op! Een namiddagje DIY’en met de technieken van macramé en je hebt weer een nieuwe eye-catcher voor je plant. Nog een leuk voordeel: heel wat planten zetten CO2 om in zuurstof of halen schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht. Goed voor het humeur én de gezondheid!

Groen, een voltreffer!

Je badkamer Pinterest-proof maken met de trendkleur groen? Dat doe je met Artisan Moss Green Glossy of met de groentinten uit onze Colors-collectie! De onregelmatigheden in de randen en structuur zorgen samen met het glanzende oppervlak voor een levendig spel tussen licht en schaduw. En ook met het legpatroon van de rechthoekige keramische wandtegels kan je spelen. Plaatsing in elleboog- of visgraatverband is een karaktervol alternatief voor het klassieke halfsteensverband.

Ben je meer op zoek naar een pastel retro-gevoel? Trocadero Roma is een handgemaakte cementtegel in formaat 20x20cm met retro motief. Het pastelkleurig wit-groene patroon komt helemaal tot leven in zowel een hedendaags als landelijk interieur. Cementtegels worden gemaakt uit natuurlijke grondstoffen en poederpigment. Één voor één worden ze volgens het eeuwenoud artisanaal productieproces gegoten en geperst in mallen. Hierdoor krijgen ze een licht-poreus oppervlak dat met de tijd, door het gebruik en onderhoud, een mooie patine zal vertonen.

Verrassend met verf

Een nieuw laagje verf op de muur is een relatief snelle en makkelijke oplossing om de kamer een groene vibe te geven. Je vindt zoveel verschillende soorten verf in de handel, dat je eindeloos kan spelen met verfstructuren en –kleuren.
De trendkleur van het jaar 2020 is Tranquil Dawn van Levis, dat geïnspireerd werd door de kleuren van het ochtendgloren. Tranquil Dawn laat zich makkelijk combineren in diverse kleurenschema’s; van pasteltinten tot Spiced Honey en olijfgroen. Met een eenvoudige horizontale scheidingslijn creëer je een stijlvolle tweekleurige groene muur. En had je al gedacht aan verschillende afwerkingen? Ga aan de onderzijde voor een matte afwerking, dit verbergt imperfecties. De bovenzijde van de muur is minder kwetsbaar en kan je gerust een hoogglans effect geven.

Dress up your walls

Maar ook de wereld van behang heeft niet stilgezeten. Waar voordien varens en grote bladeren helemaal hip and happening waren, voegen we nu liever wat flower power toe aan onze interieurs. Behangpapier in Victoriaanse stijl met grote, artistieke bloemen tegen een stemmige, zwarte achtergrond spreken tot de verbeelding. Minder zwaar wordt het wanneer we een papiertje met grafische zwart-wit elementen aan de muur hangen. Of wat dacht je van een heel bos? Bij fotobehang, geproduceerd op maat van jouw muur, heb je keuze uit miljoenen foto’s. Zelf plaatsen is wel enkel voor de handige harry’s of anny’s onder ons.

Wil je groene veranderingen doorvoeren die iets minder definitief zijn? Begin klein met een aantal kussens met jungleprint en accessoires in groentinten. Of zet een oude oorfauteuil in een nieuw bloemenkleedje. Laat daarna de jungle fever zijn werk doen in de rest van je interieur.

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst