Shop de woonstijl: Scandinavisch & green

Gaat jouw hart sneller slaan van een clean gevoel in huis en een ton-sur-ton-kleurenpallet? Dan is de woonstijl Scandinavisch & green zeker wat voor jou. Natuurlijke materialen vloeien er naadloos samen met zachte tinten en texturen. Groene details maken het geheel af en geven een extra natural touch aan je thuis. Ontdek de key elements van deze woonstijl met Impermo.

Back to nature

Typisch voor een Scandinavian home is de natuurlijke vibe die er hangt. In het Hoge Noorden zijn mens en natuur nog steeds nauw met elkaar verbonden, en dat zie je in deze woonstijl terugkomen. Lichte vloeren voeren de boventoon en zorgen voor een rustgevende eenvoud in huis. Een echte klassieker binnen deze woonstijl is uiteraard de lichte parket zoals de LMB Prime Polar Unifit of een bleke betonlooktegel zoals de Tilestone Arc Bone, maar wist je al dat kurkvloer weer helemaal in is?

Kurkvloer is niet enkel zacht en warm aan de voetjes, maar ook beschikbaar in heel wat natuurtinten. Bovendien is dit type vloer niet enkel budget- en onderhoudsvriendelijk, maar ook natuurvriendelijk. Zo kan je je voorliefde voor de natuur écht in de verf zetten. Voor een kurkvloer worden namelijk geen bomen gekapt, maar louter ontschorst. Elk decennium kan de kurkboom opnieuw ontgonnen worden. Duurzaam én milieubewust? Zeg wel!

De finishing touch van jouw Scandinavisch interieur zijn natuurlijk plantjes! Een monstera deliciosa of alocasia is sowieso een absolute eyecatcher in jouw interieur. Heb je geen groene vingers? Ga dan voor een all time classic sanseveria, een pannenkoekenplant of een palm.

Ook deze vloeren verdienen hun plekje in jouw Scandinavian home:

  • Tilestone Sherwood Crema: een onderhoudsvriendelijk keramisch parket met beige-witte kleurschakering. Let ook op het unieke XL-formaat van 150cm bij 24,8cm. 
  • LMB Oakland Pure Herringbone T&G: meerlagig parket dat gelegd kan worden in visgraatmotief, een echte topper binnen de Scandinavische stijl.

Spelen met licht

Wie al eens op reis ging naar Zweden, Denemarken of IJsland heeft het ongetwijfeld opgemerkt: de dagdelen zijn er net iets anders dan in België. Waar het er in de zomer zo’n 22 uur per dag licht kan zijn, is het er in de winter even lang donker. Maar licht is belangrijk voor het gemoed, en dus halen de Scandinaven zoveel mogelijk licht in huis. Dat doen ze enerzijds door steevast te kiezen voor hoge ramen en doordachte verlichting, maar ook door bijvoorbeeld reflecterende elementen te voorzien zoals spiegels en glanzende tegels. Door de weerspiegeling van het licht, wordt er als het ware een extra luchtig laagje gecreëerd in huis, én lijkt de ruimte ook nog ’s groter dan ze effectief is.

Scandinavisch met een twist

Wil je een extra gezellig toets toevoegen aan je Scandinavian home? Dan zijn patroontegels een ideale binnenkomer, en dat mag je letterlijk nemen, want de patroontegels passen perfect in de hal bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een creatieve vibe voor je keuken? Dit type vloer is symmetrisch opgebouwd waardoor het de eenvoudige en rustige stijl niet breekt, maar net extra benadrukt.

Vind een toonzaal in je buurt

Deze woonstijl ook in jouw droomhuis? Bezoek één van onze toonzalen, laat je inspireren door onze inspiratieboxen en win waardevol advies in bij onze experts.

Gerelateerde producten

Keramische wandtegel | 7.6x30.2 cm | Neutra Cool Grey Glossy 7.6x30.2cm  0.80cm Beschikbaar € 49,99
Keramische wandtegel | 7.5x30 cm | Majolica Soft Green Mintgroen  0.85cm Beschikbaar € 54,99
Meerlagig parket tand en groef | 12.5x62.5 cm | LMB Oakland Pure Herringbone T&G 12.5x62.5cm  1.50cm Beschikbaar € 94,99
Kurkvloer met click systeem | 20x181.5 cm | Santana Eco Designwood Plus Cream 20x181.5cm  1.00cm Beschikbaar € 54,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst