Een keukenvloer uitkiezen: voor velen is het geen evidente klus. Je kiest in de eerste plaats natuurlijk naar eigen smaak, maar ook in functie van gebruik: haal je dagelijks je kookkunsten boven of trek je slechts zelden je keukenschort aan? Gaan er in jouw keuken enkel keukenprinsen en -prinsessen aan de slag of stoeien er ook kinderen rond? Met deze en andere factoren houd je best rekening. Bij Impermo helpen we je graag op weg.

Eenheid in de leefkeuken

Een leefkeuken is het kloppende hart van een woning. Er wordt gewerkt, gespeeld, bijgepraat, gegeten en natuurlijk gekookt. Wie de eenheid met de rest van de leefruimte nog meer wil accentueren, kiest ook voor eenheid in de vloer.


Denk daarbij maar aan een tegel in betonlook, die doorloopt van in de keuken tot in de rest van de woonkamer. De Tilestone Stone Edge Greige en de Tilestone Beton Grey zijn hiervoor uitstekende keuzes.

Afgebakende zones

Naast eenheid creëren, kan een vloer ook net verschillende ruimtes afbakenen. Wanneer de keuken deel uitmaakt van de rest van de leefruimte, maar je wil toch een andere sfeer neerzetten, dan kan een verschillende vloer daarbij helpen. Een parket met een mooie structuur en houtnerf in de zithoek kan in de keuken afgewisseld worden door Pierre NeroPierre Bleue Gris en Tilestone Core Grey, mooie keramische varianten van een Belgische blauwe hardsteen. 

De uitstraling van hout geëvenaard

Denk je eerder aan een vloer met warmere uitstraling, ook in de keuken? Overweeg dan keramisch parket, zoals Pecan Taupe. Deze tegels in houtlook stralen dezelfde warmte uit als hout. Het onderhoud ervan is gemakkelijk, aangezien een vlek niet in de tegel zal trekken. Zeker een voordeel!

Of misschien toch patroontegels?

Binnen de patroontegels hebben we twee varianten. Niet enkel de cementtegel, maar ook de keramische variant. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze? Poederpigmenten, zand en cement worden gebruikt voor de cementtegel. Als finishing touch wordt de tegel gepolierd om hem minder poreus te maken. De keramische variant is minder poreus dan de echte cementtegel, en dit maakt het onderhoud ervan makkelijk. Perfect voor in de keuken, toch?

Vinyl zonder zorgen

Ook onderhoudsvriendelijk en bovendien helemaal terug van weg geweest, is vinyl. De VYGO vinylvloer heeft bijvoorbeeld een extra dikke toplaag, waardoor de vloer bijzonder sterk is. Ook voor renovaties is een vinylvloer uiterst geschikt. Je legt deze namelijk eenvoudig bovenop een vlakke vloer.

Parket: enkel voor durvers?

Parket in de keuken is in ieder geval geen absolute no-go. Wel wil je een aantal zaken zeker in overweging nemen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgesproken nerftekening en structuur. Dat zorgt ervoor dat je minder snel vuil en krassen zal zien en dat eventuele beschadigingen naadloos versmelten in de bestaande structuur. Daarnaast zal je op een lichte parketvloer kruimels en stof minder snel zien en zorgt een vloer met zo klein mogelijke voegen ervoor dat er geen vuil tussen de planken ophoopt.

SUPERTIP VAN IMPERMO

Of het nu gaat over een parketvloer of een andere vloer voor jouw keuken: neem zeker een vakman onder de arm. Zowel naar plaatsing als naar onderhoud toe, kunnen zij jou adviseren. In de toonzalen van Impermo helpen onze opgeleide toonzaaladviseurs je met veel plezier verder.

Related products

Trocadero Rosabaya Veelkleurig  1.60cm Available € 49,99
Pecan Taupe Bruin  0.90cm Available € 19,98
Tilestone Core Grey 75x75cm  1.00cm Available € 34,99
Pierre Nero 33x67cm  1.00cm Available € 26,99
Pierre Bleue Gris Grijs  1.00cm Available € 34,99
Tilestone Stone Edge Greige 80x80cm  1.00cm Available € 29,99
Tilestone Beton Grey 100x100cm  1.15cm Available € 39,99
Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs