Retourneren

Retourvoorwaarden

Wat mag je retourneren?

Het herroepingsrecht kan ingeroepen worden voor …

1. de terugname van plaatsingsmaterialen

Onder plaatsingsmaterialen vallen lijmen, voegmiddellen, primers en siliconekitten. Deze kan je binnen 3 maanden na levering of afhaling terugbrengen, naar het afhaalpunt in Nederland. Je herroepingsrecht uitoefenen kan via je persoonlijk klantenaccount My Impermo of door gebruik te maken van het Europees modelformulier voor herroeping.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn van 3 maanden is verstreken.

2. de terugname van het volledig aantal van één referentie

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen het volledige aantal van een referentie te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen persoon de goederen in bezit krijgt. Dit kan, na aanmelding via My Impermo of via het retourformulie. En dit door de order terug te brengen naar het afhaalpunt of via de optie “ophaling”.
Je herroepingsrecht uitoefenen kan door gebruik te maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn van 14 dagen is verstreken.

Retourprocedure

1. Terugbrengen via afhaalpunt

Je dient de goederen niet later dan 14 dagen na de dag waarop je ons laat weten de overeenkomst te herroepen aan ons terug te bezorgen.
Indien je goederen retourneert via een afhaalpunt, worden er geen kosten in rekening gebracht voor de terugname van plaatsingsmaterialen, zoals lijm, voegmiddel, silliconen en primers.

Indien je het volledig aantal van één referentie retourneert via een afhaalpunt, wordt een transactiekost van € 45,00 gehanteerd.

2. Via ophaling

Voor terugname van uw bestelling via de optie “ophaling” zijn de uiteindelijke transportkosten afhankelijk van het gewicht.

Zie hieronder de kostentabel:

< 1000 kg1000 -  1999 kg2000 - 2999 kg3000 - 3999 kg4000 - 4999 kg5000 - 5999 kg6000 - 6999 kg7000 - 7000 kg> 8000 kg
85,00 €170,00 €255,00 €340,00 €340,00 €425,00 €510,00 €595,00 €650,00 €


De goederen die je wenst te retourneren, dienen stevig verpakt te zijn op een pallet, zodat de transporteur deze vanaf uw stoep ( lees: voor een vrachtwagen toegankelijke positie aan de straatkant) makkelijk, op het afgesproken moment van afhaling, kan laden.

Let op: De terugname van plaatsingsmaterialen, zoals lijmen, voegmiddelen, siliconen etc. gebeurt niet via ophaling. Deze materialen kunnen enkel worden geretourneerd via het afhaalpunt in Nederland.

Terugbetaling

Als je de volledige overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten - met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering - maar exclusief eventuele transactiekosten m.b.t. een betaalmethode. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen je, voor zover technisch mogelijk, terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden.