Regelmatig zetten we verschillende tegelcollecties, vloertips en interieurtrends in de kijker. Maar hoe bekijken de verkoopadviseurs uit de toonzalen onze woonideeën? Ze staan er elke dag middenin, maar wat zijn hun absolute favorieten? Naar welke tegels en uitvoeringen grijpen zij steeds weer terug?

Als eerste is Sigrid, shopmanager van Sint-Truiden, aan de beurt. Zij kiest er vooral moderne tegels uit, maar benadrukt ook de mogelijkheden qua combinaties, invullingen en stijlen.

1. De betonlook voor de strakkere woning

Aftrappen doet Sigrid met een greige keramische vloertegel uit de Subway-collectie. Alle tegels uit deze collectie hebben een zachte betonlook en zijn volledig ‘doorkleurd’, zo ook haar favoriete variant, de Tilestone Subway Crete Mink.

“Die doorkleurde body wijst erop dat de kleur volledig in de tegel is gebakken, waardoor de tegel onverslijtbaar is. Dat maakt van de Subway-collectie een kwalitatieve oplossing, die daarnaast nog eens budgetvriendelijk is én gemakkelijk in onderhoud.”

Deze keramische tegel vinkt dus een behoorlijk aantal voordelen aan. Maar niet enkel voor onze shopmanager, ook voor onze klanten blijkt het een absolute favoriet.

“De betonlook is erg in trek, vooral bij mensen met een strakkere woning. Doordat de Subway-tegel in drie kleurvarianten verkrijgbaar is, is er voor ieder wat wils. Ook het mat oppervlak met de zachte structuur is een troef. De tegel is daardoor gemakkelijk in onderhoud, je ziet er weinig vuil op liggen en met tegenlicht is het resultaat nog een tikkeltje unieker. Verder zijn de randen van deze keramische tegel gerectificeerd, waardoor je een bijzonder dunne voeg krijgt. Gebruik daarbij een toon-op-toon voegkleur en je hebt een prima alternatief voor een echte betonnen gietvloer.”

2. Een keramische parketvloer: minimalistisch en evenwichtig 

Tilestone Canada Oak is vooral geliefd bij mensen met een minimalistische smaak. Maar ook bij andere woonstijlen sluit dit keramisch parket perfect aan. Sigrid legt uit:

“De XL-planken typeren deze keramische parketvloer. Gecombineerd met de smalle, onopvallende voeg, krijg je het effect van echt parket. Verder heeft Canada Oak een bijzonder strakke uitstraling. De uniforme schakering en de eiken kleur brengen warmte in een interieur, zonder overheersend te zijn. Dat is een evenwicht waar veel klanten naar op zoek zijn.”

3. Mix & match

Soms creëer je het ultieme effect door het samenspel van verschillende tegels. Dat gebeurt volgens Sigrid bijvoorbeeld wanneer je één van de patroontegels uit de Paul & Jane-collectie naast de wandtegel Neutra Nordic Blue Glossy legt.

Patroontegel Paul & Jane Derby is mijn favoriet uit de volledige collectie patroontegels. Zeker in combinatie met een leuke frisse wandtegel, zoals Neutra Nordic Blue Glossy, raad ik Paul & Jane vaak aan. Dat mix & match-gegeven spreekt bij velen tot de verbeelding. Je kiest niet alleen je patronen, kleuren en formaten uit, maar ook het legpatroon van de wandtegel: recht, halfsteens en zelfs visgraat behoren tot de mogelijkheden.

4. Terrazzo voor elke badkamer

Tot slot een absolute favoriet die bovendien behoort tot de top van de tegeltrends in 2020: de keramische vloertegel Terrazzo Rain.

“De tegel is erg geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een speelse toets in hun moderne badkamer. Tegelijkertijd blijken de tegels een match te zijn in meer vintage, of zelfs industriële interieurs. Voor een donkerder resultaat is de tegel ook verkrijgbaar met een lichtgrijze basis. Een karaktervolle tegel, dus, waar je alle kanten mee uit kunt.”

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 20x20 cm | Paul & Jane Pattern Derby Blauw  0.80cm Beschikbaar € 39,99
Keramische vloer- en wandtegel | 60x60 cm | Tilestone Subway Crete Mink Midden grijs  0.90cm Beschikbaar € 39,99