Kalkaanslag op keramische tegels verwijderen

Wil je je badkamer spic en span houden? Dan is kalkaanslag vast en zeker één van jouw grootste vijanden! Hoe ontstaat kalkaanslag, hoe maak je het schoon en het allerbelangrijkste: hoe voorkom je het? 

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Kalk is het overblijfsel van water dat zich aan een oppervlakte hecht. Overal waar water is, kan dus kalkaanslag ontstaan. En laat de badkamer nu net de plek zijn waar dagelijks water wordt gebruikt.

Kalkaanslag schoonmaken

Kalkaanslag is natuurlijk zonde voor je wandtegels en badkamervloer. Kalkvlekken verwijder je vrij eenvoudig met warm water en een scheutje azijn. Ook je douchekop leg je best op regelmatige tijdstippen in schoonmaakazijn. Kan je deze niet loskoppelen? Bind dan een plastic zakje met schoonmaakazijn vast aan je douchekop. Zo is je badkamer weer perfect schoon om op en top van te genieten.

Voor regelmatig onderhoud van keramiek, tegels en sanitair in natte ruimtes is Lithofin KF Sanitairreiniger het perfecte hulpmiddel. Gebruik dit product verdund, zoals aangegeven op op de verpakking, om kalkaanslag, vetaanslag en zeepresten te verwijderen. Lithofin KF Sanitairreiniger is makkelijk met water afspoelbaar, zonder resten achter te laten. Het onderhoudsproduct is bovendien geschikt voor chroom, roestvrij staal, cementvoegen, glas en kunststof.

Kalkaanslag voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen! Na het douchen droog je de douchecabine en badkamertegels best na met een (oude) handdoek. Hierdoor blijven zowel je voegen als tegels proper en voorkom je kalkaanslag op je kranen en leidingen.

De hoeveelheid kalk in het leidingwater wordt grotendeels bepaald door de hardheid van het water. Die waterhardheid verschilt per regio en zorgt niet alleen voor vlekken in de badkamer, maar ook voor een verlaagd rendement van je huishoudtoestellen en boiler. Een waterverzachter ‘onthardt’ het leidingwater en haalt de kalk er dus uit alvorens het in huis verdeeld wordt. Meteen ook een efficiënte manier om kalkaanslag te voorkomen, dus!

Badkamer verluchten

Denk er ook aan om altijd voor verluchting te zorgen tijdens het douchen. Zo krijgt vuil geen kans en blijven je voegen en tegels proper. Te veel vocht zorgt bovendien ook voor schimmelvorming op je plafond en wanden. Wil je dit zo veel mogelijk bestrijden? Kerapoxy is erg geschikt als voegsel in de badkamer dankzij de uitstekende weerstand tegen zuren en het onderhoudsvriendelijk karakter.

Vind een toonzaal in de buurt

Meer tips nodig om kalkaanslag te voorkomen en je badkamer(tegels) te onderhouden?  Stel je vragen aan één van onze medewerkers via de chatfunctie of kom langs in één van onze toonzalen!

Gerelateerde producten

Onderhoud | 15x30 cm | Lithofin Sanitairreiniger 15x30cm  10.00cm Beschikbaar € 15,99
Keramische wandtegel | 13.2x13.2 cm | Artisan Moss Green Glossy 13.2x13.2cm  0.80cm Beschikbaar € 49,99
Gepolijste keramische tegel | 120x120 cm | Ultimate Carrara Licht Grijs  0.90cm Beschikbaar € 54,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst