Op zoek naar terrastegels? Drie tips die je keuze vergemakkelijken

Een goed begin is het halve werk. En met een goede voorbereiding voorkom je nare verrassingen. Schuivers maken door gladheid, tegels die de winter niet overleven of permanente vlekken: op zulke missers zit je natuurlijk niet te wachten. Impermo deelt alle ins & outs over terrastegels om jouw keuze te vergemakkelijken. Ga voor een tegel die binnen jouw woonbeleving past en geniet met een gerust hart van je terras.

Kies het juiste materiaal

Keramiek of natuursteen? Wat zijn de verschillen? En hoe zit het met de weerbestendigheid? Een juiste materiaalkeuze is onontbeerlijk. Omdat elke tegel weer andere eigenschappen heeft, is het belangrijk om te weten waar jij het meeste belang aan hecht. Waarschijnlijk wil je zoals iedereen een terras dat lang meegaat en dus een tegel die weerbestendig is. Heb je een zwak voor de charmante look van natuursteen? Dan hebben we goed nieuws voor je: natuursteen is vanwege zijn hardheid bijzonder weersbestendig.

Hou je meer van keramiek? Impermo ontwikkelt keramische tegels die 2 cm dik zijn: een absolute must om je terras winterproof te maken. Dit zorgt er namelijk voor dat de tegels niet barsten onder invloed van onze gure Nederlandse winters. Ook over gladheid hoef je je geen zorgen te maken, want alle keramische terrastegels zijn bedekt met een antisliplaag.

Hou rekening met onderhoud

Ben je op zoek naar een onderhoudsarme terrasvloer? Tegels van keramiek zijn weinig poreus, waardoor vlekken niet snel doordringen in het materiaal. Dat betekent dat je ze makkelijker kunt schoonmaken dan bijvoorbeeld natuursteen. Ook woekerend mos en andere groene afzettingen dringen niet door in een keramische tegel. Een snelle schoonmaakbeurt met Tilestone Krachtige Reiniger en je bent helemaal klaar om van de lente te genieten. Natuursteen vereist meer onderhoud, maar de kracht van dit materiaal zit hem in de natuurlijke look, waardoor vlekken minder opvallen. Naarmate natuursteen veroudert en met het huis meegroeit, zullen er meer sporen van slijtage te zien zijn. Voor veel liefhebbers draagt dit juist bij aan de authentieke uitstraling van natuursteen.

En ook de perfecte terraslook mag niet ontbreken…

Als je een uniform ruimtegevoel wilt creëren kun je ervoor kiezen om tegels naar binnen door te laten lopen. Terrastegels moeten voldoen aan andere voorwaarden dan tegels voor binnen. Wil je die toch matchen? Impermo biedt daarvoor de perfecte oplossing: keramische tegels met een binnen- en buitenvariant! Om het ruimtegevoel extra te accentueren is er bijvoorbeeld een terrastegel met houtlook die bijna niet te onderscheiden is van echt hout. Aan de mogelijkheden komt geen einde. Alle materialen hebben unieke eigenschappen en creëren weer een andere look. Welke kies jij?

Nu aanvragen

Wil je je nieuwe terrastegels aan een kwaliteitscontrole onderwerpen? Vraag je gratis Sample Box aan en ervaar de tegels gewoon bij jou thuis!