Een emotionele rollercoaster: een nieuwe thuis voor Phylicia en Rob

Deze week in Blind Gekocht zochten Béa en Bart een nieuwe thuis voor het jonge koppel Phylicia en Rob, en de kleine Çois. Sinds een incident op het werk heeft Phylicia erg veel last van haar voet, en de trap opgaan kost haar niet enkel veel moeite, maar ook veel tijd. Maar wie zoekt die vindt, en dus vond Béa het ideale huis. Na maanden vol spanning en piekeren verkennen ze samen met Dina hun nieuwe woning.

De eerste ontdekking 

Waar Rob in de auto nog zei dat het belangrijkste was dat het huis maar één verdieping had, viel er hem bij de eerste rondgang helaas maar één ding op: de gebrekkige elektriciteit. Ook de gevaren voor hun kindje Çois en de veel te diepe badkuip waren een enorme doorn in het oog, en het enthousiasme van vooreerst maakte plaats voor teleurstelling. Achter de schermen hoorden we aankoopmakelaar Béa en interieurarchitect Bart echter direct geruststellende woorden uitspreken: ‘we gaan geen huis afleveren waarin de elektriciteit niet conform is’, maar dat hoorde Rob natuurlijk niet. Als dan ook nog eens blijkt dat er geen extra ruimte voorzien werd voor de hobbykamer, lijkt het niet meer te redden. Als dat maar goed afloopt…

De onthulling: afgewerkt van nok tot plint

Na de eerste ontdekking moesten Rob en Phylicia natuurlijk nog enkele maanden wachten tot ze hun nieuwe huis konden zien. Maanden vol gepieker en stress als we het zo mogen geloven. Maar dan is de dag eindelijk aangebroken. Dina pikt hen op en zet koers naar de nieuwe woonst. De voordeur werd al direct goedgekeurd door Phylicia, de sleutel ging in het slot en… Waw, wat een resultaat. Interieurarchitect Bart had een mooi renovatiebudget dat hij goed spendeerde, dat is duidelijk.

Na de goedkeuring van de inkomhal, trok Rob natuurlijk direct naar de zekeringkast, die gelukkig helemaal op orde werd gezet. Goedgekeurd dus! Over naar de living, waar het koppel van de ene verbazing in de andere viel. ‘Het is hier bijna niet te herkennen’ en ‘er is zodanig veel veranderd dat ik niet weet waar eerst kijken’, stelde Phylicia. Ook de prachtige muurschildering kon op erg veel lof rekenen. Of om het in Phylicia’s woorden te zeggen, ‘het was er boenk op’. Bij de ontdekking van de aparte toiletruimte en de badkamer, vielen vooral de Terrazzo-tegeltjes op. Ook de slaapkamer van Çois werd helemaal gerenoveerd, en er werd niet enkel een mooie, maar ook praktische keuken geïnstalleerd. Tot slot kreeg Phylicia dan toch nog de hobbykamer waar ze van droomde, zij het in een andere vorm dan gedacht. Piekfijn afgewerkt, van nok tot plint. Het resultaat beroerde niet enkel Phylicia tot tranen, maar ook Bart, Dina én Béa. Tranen van geluk, voor iedereen.

In deze aflevering zag je dat interieurarchitect Bart onze Impermo-toonzaal in Antwerpen bezocht, waar hij vakkundig geholpen werd door Catharina. Zij hielp Bart bij de keuze van de vloer- en wandtegels voor dit creatieve, hippe koppel. Het resultaat? Een prachtige combinatie van modern, vintage en retro. In de living van de nieuwe woning van Rob en Phylicia werd gekozen voor de onderhoudsvriendelijke vinylvloer VYGO Timeless Siena. In de badkamer, het toilet, de inkom en de keuken werd dan weer geopteerd voor de keramische Terrazzo Nero, een Italiaans design met een knipoog naar 2020. Op aanraden van Impermo ging Bart in de badkamer en het toilet voor glanzende wandtegels in chevronverband voor een unieke touch. Hiervoor werd de Chevron Light Grey gebruikt.

Volgende week…

Benieuwd naar het huis van de jeugdige Mila en Mathias? Ontdek hun nieuwe woning woensdag om 20.35 op VIER, of nadien op vier.be. Impermo kijkt natuurlijk mee!

Gerelateerde producten

Clickvinyl/PVC | 18x122 cm | VYGO Timeless Siena Donker bruin  0.60cm Beschikbaar € 39,99