Shop de woonstijl: industrieel & lofty

Gek op de look van oude, authentieke fabriekspanden? Dan hou je waarschijnlijk wel van een scherp randje aan je interieur! Bakstenen, beton en metaal: jij krijgt er maar geen genoeg van. En what’s not to love? In dit blog kom jij te weten hoe je je woning aanpast aan jouw industriële smaak. Ruig, ruiger, ruigst!

Concrete jungle

Beton blijft een van de onbetwiste stijlfiguren van een industrieel interieur. En dat verbaast ons niet! Keramische vloertegels in betonlook zijn de ideale basis voor een tijdloos en sfeervol interieur: strak, modern én duurzaam. De tegel die onze harten – en het jouwe – sneller doet slaan is Tilestone Subway Crete Dark Grey, dé tegel bij uitstek voor een stoere look in beton. En wat mooi is meegenomen, is dat je dankzij zijn matte oppervlak, zachte structuur en grote formaat geen vuiltje op de tegel ziet liggen.

Ook Roca Hangar Cement doet je keuken stralen. Deze grootformaattegel ontleent zijn inspiratie aan de vloeren die je vroeger in oude industriële loodsen zag. De kleine steenkorrels in taupe-grijze kleurtonen geven je betonlook een extra authentiek karakter.

Wel fan van een vloer met grijstinten, maar niet van de betonlook? Tilestone Pietra Ceppo is een keramische variant op de authentieke Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten. In combinatie met een mooie hanglamp, cognackleurige stoelen of zetels en matzwarte details geef je een natuurlijke twist aan je industriële woonkamer.

Haal het loftgevoel in huis

Robuuste materialen zijn onmisbaar in een industrieel interieur. Hout mag dus niet ontbreken, zeker niet in combinatie met metaal of leder. Voeg bijvoorbeeld eens wat leuke houten wandplankjes of een salontafelsetje in zwart metaal toe aan je interieur. De eyecatcher? Een parket! LMB Oakland Pure T&G heeft een bijzonder warme uitstraling, maar is strak genoeg voor een New Yorks loftgevoel. 

Italiaans industrieel

De techniek is eeuwenoud, maar oogt alledaags. En je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een variant van. Ja, we hebben het over terrazzo! Het karakter van de hippe Italiaanse tegel past goed bij een veelvoud aan interieurstijlen, en dus ook een industriële woonstijl. Opvallend is dat terrazzo de afgelopen jaren vooral de badkamer lijkt te veroveren. Niet alleen als wasbak of badkamermeubel, maar ook als vloer- en/of wandtegel zorgt terrazzo voor een bijzonder accent. Zo kun je Terrazzo Rain zowel op je vloer als tegen de wand van je douche of bad plaatsen voor een mooi, uniform geheel.

Liever een andere wandtegel? De grijsbruine keramische wandtegel Stockholm Smoke valt perfect te combineren met een terrazzovloer. De glanzende tegel kun je zowel horizontaal als verticaal plaatsen, of desgewenst in halfsteens verband. Eén ding is zeker: genieten van een ontspannend bad wordt zo nog plezieriger!

Vraag een Sample Box aan

Een stoere, industriële look creëren in jouw huis? Vraag een Sample Box aan en laat je inspireren door jouw favoriete tegels.

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 60x60 cm | Tilestone Subway Crete Dark Grey Donker Grijs  0.90cm Beschikbaar € 39,99
Keramische wandtegel | 10x20 cm | Stockholm Smoke Taupe  0.70cm Beschikbaar € 35,99