Visgraatvloeren: klassiek, maar on trend

Van een visgraatvloer wordt vaak gezegd dat hij nog honderden jaren kan meegaan. Tijdloos, met historisch karakter en een flinke dosis klasse. Maar de tijden veranderen (gelukkig maar)! Een visgraatvloer zie je vandaag ook in een modern of industrieel interieur, helemaal on trend. Lees snel verder, want in dit blog ontdek je onze absolute toppers.

Hipper dan ooit

De eerste visgraatvloeren werden eeuwen geleden gelegd in de huizen van de rijksten der aarde. Vandaag is visgraat terug van nooit helemaal weggeweest. Hipper dan ooit en met tonnen karakter is-ie klaar om jouw interieur een upgrade te geven. La Maison du Bois Visgraat Brut vormt bijvoorbeeld sinds jaar en dag een perfecte match met een klassiek en luxueus interieur. Maar laat je vooral niet tegenhouden om ook in een modern, Scandinavisch interieur aan de slag te gaan met dit visgraatparket. Je kunt het volledig naar jouw hand zetten, want de onbehandelde eiken toplaag werk je zelf af, al naar gelang je persoonlijke smaak en gebruiksintensiteit.

Voor élke woonstijl

Dol op parket, maar niet op het (vaak stevige) prijskaartje en onderhoud? De smalle keramische planken van Tilestone Woods Oak hebben een natuurgetrouw design met lichte kleurschakering voor een strak en rustig uitzicht. Bovendien is de keramische tegel volledig in de massa gekleurd, waardoor hij onverslijtbaar is. Het ultieme keramische parket als je op zoek bent naar een imitatie van een pure, onbehandelde eiken plankenvloer!

Ook Tilestone Truewood Beige heeft dezelfde uitstraling als parket en is beschikbaar in kleine, smalle keramische planken van 15x90 cm. Modern, landelijk, Scandinavisch, industrieel of klassiek; met Tilestone Woods Oak of Tilestone Truewood Beige geef je je interieur dat pure houtkarakter.

Snel opfrissen in 1-2-3

Wil je je handen meteen uit de mouwen steken en je woning snel omtoveren? Begin bij je vloer! Het click PVC VYGO Lynwood Oak in visgraatmotief leg je snel en eenvoudig over je bestaande vloer. Dankzij de geïntegreerde ondervloer doe je dit gewoon zelf (verlijmen is niet nodig). De prachtige visgraatvloer met natuureiken houttekening doortrekken tot in de keuken? Dat kan toch helemaal niet, horen we je denken. Toch wel, want het click PVC is 100% waterbestendig en daardoor perfect voor in de keuken. Er ontstaat geen schimmel of zwelling wanneer deze vloer in contact komt met water, waardoor zelfs schoonmaken een feest wordt!

De Hongaarse punt: een uniek alternatief

Natuurlijk hebben we bij Impermo ook alternatieven voor een visgraatmotief, zoals de Hongaarse punt. Net zoals bij een visgraatvloer is de Hongaarse punt een patroonvloer. Het grootste verschil is dat de planken onder een hoek van 45 of 60 graden worden gelegd. Het resulterende patroon valt op door de rechte naad.

Bij Impermo doet vooral Tilestone Nordic Oak Chevron met houttekening in Hongaars legverband menig harten sneller kloppen. Het warme design met zaaglijnen en de natuurlijke eiken uitstraling komen uitstekend tot hun recht in een Scandinavisch interieur, maar ook andere woonstijlen vallen perfect met deze vloer te combineren. En door zijn grote formaat van 150x75 cm verloopt de plaatsing snel en gemakkelijk!

Vind een showroom in je buurt

De visgraatvloer gevonden die je zocht? Bezoek onze nieuwe showroom in Eindhoven, laat je inspireren en win waardevol advies in bij onze experts.

Gerelateerde producten

Keramische parkettegel | 75x150 cm | Tilestone Nordic Oak Chevron Natuur  1.10cm Beschikbaar € 59,99
Keramische parkettegel | 18.5x75 cm | Tilestone Woods Oak 18.5x75cm  1.10cm Beschikbaar € 49,99
Clickvinyl/PVC | 10x60 cm | VYGO Lynwood Oak Natuur  0.65cm Beschikbaar € 39,99
Ga naar andere posts
Vorige Ga naar lijst