Een kleine ruimte stylen, kan een hele uitdaging vormen. Welke materialen gebruik je het best, welke kleuren komen tot hun recht en wat met de accessoires? Als specialisten ter zake kunnen we jou alvast verklappen dat een vloer aardig kan helpen om een aangenaam ruimtegevoel te creëren, ook in ruimtes die oorspronkelijk erg krap aanvoelden.

In elk huis is er wel een ruimte met een kleinere oppervlakte. Gelukkig bestaan er heel wat trucjes om optisch meer ruimte te bieden. Niet alleen kleuren, maar ook de aankleding en zelfs de legwijze van je vloer zullen daarbij een rol spelen.

Kies de goede kleur

De eerste tip is wellicht een binnenkopper. Elke interieurliefhebber voelt meteen aan dat een donkere vloer de ruimte verkleint en dat een bleke vloer net meer ruimte creëert. Is de ruimte dus eerder aan de kleine kant? Kies dan voor een lichte vloer. De opties daarbij zijn natuurlijk eindeloos. Wat dacht je van een lichte, keramische parketvloer zoals Tilestone Sherwood Crema, een vinyllaminaat zoals VYGO Premium Paris of een zachte betonlook zoals Tilestone Arc Bone?

Een bleke vloer reflecteert in ieder geval optimaal al het licht en creëert zo een open gevoel. Meer tips om de juiste kleur te kiezen voor je vloer? Lees de blogpost over het kleureffect van vloeren.

Hou het simpel

Vul de lichte vloer aan met andere lichte kleuren in de rest van de ruimte. Door veel te contrasteren, maak je het geheel weer drukker en enger. Gedetailleerde patroontegels of rustieke houtsoorten zijn daarom evenmin geschikt. Een subtiele structuur in het hout kan natuurlijk wel.
 

Ga voor brede planken en leg ze diagonaal

Kies je voor een houten vloer, ga dan voor brede planken, want die zorgen voor een rustig effect. Wat de legwijze betreft, baseer je je op de langste muur. Daaraan leg je de planken evenwijdig. Wie werkelijk alles uit de kast wil halen om dat ultieme gevoel van ruimte te ervaren, legt de planken net diagonaal. Ook voor keramische tegels geldt trouwens: hoe groter, hoe beter. En als we het hebben over grote keramische tegels, denken we natuurlijk meteen aan de Ultimate-collectie.

Werk zorgvuldig af

Eens je vloer er ligt, maak je ook met aankleding het verschil. Probeer in de eerste plaats je vloer leeg te laten. Kasten en schappen aan de muur monteren is daarbij een prima optie. Zet je toch iets op de vloer? Kies dan voor laag meubilair. Denk maar aan een lage buffetkast of een extra laag salontafeltje.


Is er bij jou in huis nog een kleine ruimte die een opknapbeurt kan gebruiken? Of woon je over het algemeen compact en zoek je nog naar de allerbeste aanpak? Onze experts staan voor je klaar in onze
toonzalen.

Naar Impermo Studio

Wil je nog een beter zicht krijgen op het effect van een lichte vloer in één van de kleinere ruimtes in jouw huis? Probeer dan Impermo Studio uit. Maak een foto van de ruimte en creëer een simulatie met eender welke vloer.

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst