De badkamertrend van het moment: minimalisme ten top

Minima-wat? Minimalisme! Een filosofische trend die al sinds de jaren 60 furore maakt in België en ver over onze landsgrenzen heen. De stroming – ook wel ’s de Westerse tegenhanger van het Aziatische Zen genoemd – ontstond oorspronkelijk als tegenreactie op de opkomende consumptiemaatschappij. Voor je interieur betekent minimalisme dat al het overbodige weggewerkt wordt en je back to basics gaat. Hoe je dat doet en waar je het beste begint? Kom het hieronder te weten.

Een minimalistisch interieur straalt rust uit, zonder overbodige zaken op of naast je meubels. Echte minimalisten zijn er namelijk van overtuigd dat je enkel zo een ruimte kan creëren waar je je volledig kan ontspannen en je hoofd kan leegmaken. Minimalisme zorgt er met andere woorden voor dat je interieur bijdraagt tot meer headspace, een gevoel van innerlijke rust en vrijheid. Heb jij in deze drukke tijden nood aan een ontspannende omgeving? Rome is natuurlijk ook niet in één dag gebouwd, en dus beginnen we bij de badkamer, want daar start onze dag toch vaak, niet?
Clean bathroom, happy bathroom
First things first: je hebt te veel rommel, en je rommel ligt overal.Wil je een minimalistische badkamer? Dan zal je afscheid moeten nemen van enkele spullen. Een eerste stap is om alle horizontale vlakken – de wastafel en badrand bijvoorbeeld – op te ruimen. Kan je je parfums niet opbergen in de kast? Heb je echt drie verschillende douchegels nodig op de badrand? Wat mag onherroepelijk de vuilnisbak in?
Natuurlijk gaat minimalisme veel verder, daarom ga je best systematisch te werk: probeer zoveel mogelijk op te bergen en gooi weg wat overbodig is. Eerst wat in het zicht ligt, daarna wat in de kasten zit. Wellicht vind je nog spullen terug waarvan je het bestaan hé-le-maal vergeten was. Wedden dat je je na de opruimsessie direct ontspannen voelt?
“Je kunt een huis heel luxueus inrichten door elementen weg te halen in plaats van toe te voegen."
- Francis Jourdain, interieurdesigner (1876 – 1958)
Meer ruimte, minder stress
Creëer meer ruimte door te kiezen voor neutralere kleuren en natuurtinten. Onder het motto less is more ga je niet voor een divers kleurenpallet, maar kies je voor beige- en grijstinten, of gewoon wit, zowel voor je meubels als muren. Gecombineerd met een houten vloer of natuursteentegel maak je van een drukke, kleurrijke ruimte een ontspannende omgeving die rust ademt en jouw stresslevel in geen tijd naar beneden haalt.
MINIMALISME VOLGENS IMPERMO
Praktische tips voor de badkamer
Creëer meer ruimte met XL-tegels
Grootformaattegels zorgen voor een dimensievergrotend effect, wat wilt zeggen dat je badkamer groter oogt dan ze eigenlijk is. En dat zonder muren uit te breken, ideaal toch? In het gamma van Impermo heb je bijvoorbeeld de XL-tegels Tilestone Manhattan Light en Tilestone Shape Cement.
Kies voor eenheid dankzij fijn voegwerk
Wie kiest voor tegels met fijne voegen, kiest voor meer eenheid in zijn badkamer, want de ruimte wordt niet in ‘blokjes’ verdeeld, wat rustgevend werkt en eveneens een vergrotend effect heeft. Ideaal in combinatie met de grootformaattegels, want hoe groter de tegel, hoe minder voegen natuurlijk!
Ga voor puur natuur

Droom jij ook van een badkamer waar je urenlang in bad kan liggen met een boek of een streepje muziek? Door te kiezen voor een natuursteen vloer- of wandtegel kom je volledig tot jezelf en geniet je elke dag opnieuw van de wonderen van Moeder Aarde. Kom gerust eens langs in een Impermo-showroom in jouw buurt om al onze natuursteentegels te ontdekken.
Tover met gelijkvormigheid
Niet enkel fijn voegenwerk kan bijdragen tot eenheid in je badkamer. Een andere tip hiervoor is om gelijkaardige vormen te kiezen. Is je bad rechthoekig? Ga dan ook voor een rechthoekige tegel, spiegel en wastafel.
Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs