De tegeltrends voor 2022 van Impermo

Gelukkig nieuwjaar! 2022 is nog maar net van start gegaan of we kijken bij Impermo al uit naar jouw projecten voor het komende jaar. Ben jij van plan je volledige woning te renoveren of wil je gewoon hier en daar een verfrissende touch toevoegen? Dan ben je bij Impermo aan het juiste adres voor al je tegels, natuursteen en parket. En kurk en vinyl, niet te vergeten. Nog geen idee wat je wilt? We zetten de tegeltrends voor 2022 alvast even op een rijtje.

Terrazzo: een blijvertje van formaat

Al populair ten tijde van de Romeinen, en wellicht nóg populairder in 2022: de terrazzovloer. Dit type vloer kent zijn oorsprong in de 15e eeuw in Italië. Kleine stukjes marmer of natuursteen werden toen in cement of klei geduwd en gepolierd. Toen was Terrazzo misschien nog een slimme manier om reststukjes te upcyclen, nu is het één van de meest begeerde vloeren. En dat is niet vreemd, want de vloer heeft een tijdloos en stijlvol karakter dat in heel wat interieurstijlen past. De gekleurde granulaten (de spikkels) geven je woning net die extra touch die je zoekt.

De Terrazzo Stone Rain van Impermo (60 x 60 cm) heeft een witte basis met lichtgrijze, kleine steenfragmenten en grote, opvallende granulaten in verschillende warme kleuren. De gerectificeerde randen maken een strakke voeg mogelijk en creëren daarmee een uniform geheel. Ideaal als eyecatcher in jouw badkamer of keuken. Wist je trouwens al dat deze vloertegel enorm onderhoudsvriendelijk is? Dankzij het patroon zie je vuil niet zo snel. En keramische tegels zijn sowieso al supereenvoudig in onderhoud. Meer weten over het onderhoud? Lees ons blog ‘Hoe moet je keramische tegels onderhouden?’.

Ceppo Di Gre & Urban Travertino: Italië boven (en beneden)

In 2022 viert natuurlijke authenticiteit hoogtij. En wie authentiek zegt, zegt Italië. Een andere absolute topper die afkomstig is uit de laars van Europa is de geweldige Ceppo Di Gre. Deze kalksteen met keivormige gesteentefragmenten geeft jouw badkamer, leefruimte of keuken een karakter van formaat. De keramische variant Tilestone Ceppo Di Gre van Impermo is namelijk alleen beschikbaar als groot formaat tegel van 60 x 120 cm. Een lust voor het oog, want dankzij het grote formaat, de gerectificeerde randen en daardoor dunne voegen lijkt de ruimte optisch groter.

En wie dacht dat het daarmee over was wat betreft Italiaanse toppers: nee hoor! Met de authenticiteit van de Urban Travertino Light Grey haal je de look & feel van het prachtige travertijn in huis. Ook deze tegel is een keramische variant in grootformaat van 120 bij 60 cm. Het design van travertijn wordt bepaald door de manier waarop de blokken worden uitgesneden. Door de speciale snijtechniek worden de lagen en contrasterende strepen duidelijk zichtbaar. Een ongelooflijke eyecatcher die bovendien ook erg onderhoudsvriendelijk is dankzij de natuurlijke kleurschakering, de smalle gerectificeerde voegen en het matte oppervlak.

Marmer x Vinyl

Wil je graag je vloer vernieuwen, maar wil je niet beginnen met breekwerk? Dan is vinyltegel VYGO Tiles Calacatta de oplossing! Deze vinyltegel met witte marmerlook en grijze nerven kun je snel en eenvoudig zelf over je bestaande vloer leggen dankzij het kliksysteem en de aangehechte ondervloer. Verlijmen is niet nodig en de tegel is 100% waterbestendig, waardoor er geen schimmel of zwelling zal optreden. Een vinyltegel met marmerlook in de badkamer? In het nieuwe jaar is alles mogelijk!

Kleur in je interieur

Mag het wat meer zijn in het nieuwe jaar? Bij Impermo vind je ook een waaier aan gekleurde tegeltjes die jouw interieur geheid extra karakter geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kromatika Mint Hexagon? Deze zeshoekige tegels in muntgroen creëren een bijzonder speels effect en zijn ideaal voor vloeren én wanden in ruimtes zoals de badkamer, de keuken of het toilet. Ook de Artisan Aqua Glossy, beschikbaar als vierkante tegel (13,2 x 13,2 cm) of rechthoekige tegel (6,5 x 20 cm), brengt kleur in je interieur met blauw-groene nuances. De afgeronde hoekjes en randjes brengen je wand helemaal tot leven. Ben je een echte durver? Combineer dan de verschillende kleuren van de Artisan-reeks voor een nóg gewaagder resultaat.

Vind een showroom in de buurt

Klaar voor nieuwe tegels in 2022? Kom langs in onze showroom in Eindhoven, vind je droomtegel en vraag onze experts om advies.

Gerelateerde producten

Keramische wandtegel | 6.5x20 cm | Artisan Aqua Glossy 6.5x20cm  0.80cm Beschikbaar € 49,99
Keramische vloer- en wandtegel | 10.1x11.6 cm | Kromatika Mint Hexagon Mintgroen  0.86cm Beschikbaar € 64,98
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst