De vier grootste voordelen van keramische tegels

Elke (ver)bouwer kent het wel: de zoektocht naar nieuwe vloer- of wandbekleding. En diegenen die al eens in de showroom van Impermo rondliepen, zullen weten dat er een waaier aan mogelijkheden is. Maar welke kleur wil je? Welk materiaal? En hoe onderhoudsvriendelijk is je keuze dan wel? Impermo helpt je op weg, en dat doen we vandaag door jou de vier grootste voordelen van keramische tegels mee te geven.

Voordeel 1: keramische tegels zijn bestand tegen invloeden van buitenaf

Keramische tegels staan voornamelijk bekend als dé ideale vloer voor huizen waar kinderen of huisdieren rondhollen. De samenstelling, het productieproces en de dichtheid zorgen er namelijk voor dat keramische tegels enorm robuust en eenvoudig te onderhouden zijn. De tegels zijn weinig poreus, wat betekent dat je ze heel erg makkelijk schoon, vlek- en krasvrij kunt houden. Bij de meeste keramische vloeren heb je aan af en toe dweilen al genoeg om hem schoon te houden.

Nu lezen

Meer weten over het onderhoud van keramische tegels? Lees alles in het blog ‘Hoe moet je keramische tegels onderhouden?’.

Dankzij de lage porositeit en de bovenste glazuurlaag zijn de tegels ook bestand tegen de meeste zuren en chemicaliën. Tot slot zijn ze ook UV- en koudebestendig. Dat betekent dat ze zelfs na tientallen jaren nog steeds hun kleur mooi behouden en ook bij stevige wintertemperaturen niet barsten. Daarom zijn keramische tegels vaak ook geschikt als terrastegel, maar alleen wanneer ze het label ‘vorstvrij’ dragen. Let hier dus zeker op als je naar een keramische terrastegel op zoek gaat.

Voordeel 2: keramische tegels zijn veilig

De meeste keramische tegels zijn beschikbaar met een bepaalde vorm van anti-slipreliëf voor meer grip. Dankzij deze microtextuur zijn keramische tegels een veilige oplossing voor badkamers, inloopdouches, terrassen en poolhouses. Daarnaast waarborgen de technische eigenschappen van keramische tegels de veiligheid in huis. De tegels zijn namelijk bestand tegen extreme temperaturen. Dat is natuurlijk heel handig, want zo voorkom je barsten. Maar nog veel belangrijker is het wanneer je bijvoorbeeld een houtkachel hebt. De tegels zijn niet ontvlambaar, en kunnen bij brand zelfs brandvertragend werken.

Voordeel 3: keramische tegels zijn duurzaam en praktisch

Een tegel die de tand des tijds doorstaat zonder verkleuring of barsten? Say no more! Met keramiek zit je gebeiteld. Dit materiaal is énorm sterk, waardoor het decennialang meegaat. En de tegels zijn niet enkel duurzaam, maar ook nog eens erg praktisch. Ze zijn namelijk eenvoudig te combineren met innovatieve technieken zoals vloerverwarming. En doordat ze ook erg dun zijn, gaat er weinig warmte verloren en is er dus sprake van een hoge energie-efficiëntie.

Voordeel 4: keramische tegels zijn onschadelijk voor de gezondheid

En misschien nog wel het belangrijkste: keramische tegels zijn bijzonder hygiënisch en bevatten geen enkele toxische stof. Dankzij de natuurlijke samenstelling zijn ze bovendien niet enkel 100% geurloos, maar ook hypoallergeen en antistatisch. De tegels zijn namelijk vervaardigd van inert materiaal. Dat betekent dat stof, bacteriën en schimmels geen schijn van kans maken. Ideaal voor wie astma of allergieën heeft.

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 60x60 cm | Tilestone Subway Crete Mink Midden grijs  0.90cm Beschikbaar € 39,99
Gepolijste keramische tegel | 120x240 cm | Ultimate Carrara 120x240cm  0.90cm Beschikbaar € 79,98
Keramische vloer- en wandtegel | 60x120 cm | Town Sand Beige  1.00cm Beschikbaar € 44,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst