Modern, elegant, praktisch…. Een inloopdouche lijkt wel exact wat je nodig hebt in je badkamer. Geen drempel waar je overheen moet of een randje waar je je teen aan kan stoten, maar een functionele douche die er ook nog eens stijlvol uitziet. Maar heeft een inloopdouche echt enkel voordelen? Impermo zet de voor- én nadelen op een rijtje en geeft enkele praktische tips voor een geslaagd resultaat.

De voordelen van een inloopdouche

Safety first

Voor wie thuis kleine kinderen heeft rondhuppelen of wat slechter ter been is, is een inloopdouche de ideale oplossing, want ze hebben geen rand of drempel waar je overheen moet stappen. Ook voor wie al een jaartje ouder is, is dit type douche erg handig, want je reduceert het valrisico aanzienlijk.

Spic en span

Een inloopdouche heeft heel wat minder hoeken en randen. Doordat er zich daar geen vuil in kan ophopen, is een inloopdouche véél onderhoudsvriendelijker dan de klassieke douchebakvariant. Kies je ook nog eens voor een onderhoudsvriendelijke douchetegel zoals de keramische Tilestone Shape Cement of Shower Concrete Grey, bespaar je jezelf heel wat kuiswerk.

Luxe in huis

Bij inloopdouches kan je de douche volledig aanpassen aan de stijl van je badkamer, wat een rustgevend geheel creëert en de ruimte groter laat ogen. Ga je voor de stoere Shower Concrete Grey, de tijdloze Arc Bone Mozaïek of toch eerder de fantastische Ceppo Di Gre? Kies welke stijl bij jou past en geniet van elk badkamermoment.

Hip to be square

Vierkant, rechthoekig of twee keer zo groot als je huidige douchebak? Met een inloopdouche kan je – afhankelijk van de ruimte – alle kanten uit. Kies de afmeting die past bij jouw design en creëer een open gevoel in de badkamer en voldoende ruimte om met twee te douchen.

SUPERTIP VAN IMPERMO

Dé trend van het jaar? De keramische platen met luxueuze marmerlook: Ultimate Carrara. Grootformaattegels van 120x240cm met kristalwitte achtergrond en lichtgrijze aders stelen de show. Licht, onderhoudsvriendelijk en karaktervol!

De nadelen van een inloopdouche

Spetter, spieter, spater

Wie kiest voor een volledig open inloopdouche, riskeert dat de badkamervloer nat wordt wanneer de waterafvoer van de douche het water niet snel genoeg laat wegvloeien. Ook is het niet ondenkbaar dat er wat waterspatten naast de douche belanden. Dit is uiteraard eenvoudig op te lossen met een goede afvoer, een glazen wand of een douchematje.

Slippery slope

Net als bij elke andere douche worden de tegels in de inloopdouche glad wanneer ze nat zijn. Wil je dit voorkomen? Dan kan je een antisliplaag aanbrengen of kiezen voor een antisliptegel met ruwere structuur. Wil je helemaal zeker zijn van een tegel met antisliplaag? De keramische douchetegels Tilestone Shape Cement of Shower Concrete Grey werden speciaal ontwikkeld voor deze toepassing.

Badkamerklimaat

Als er aan de douche geen glazen wand, douchegordijn of muurtje is, dan kan het in de douche net iets koeler aanvoelen. Daarnaast loop je bij een gebrekkige verluchting ook het risico dat de volledige badkamer vochtig aanvoelt en dat er zich – in het ergste geval – schimmel vormt. Voorzie dus zeker een goede verluchting of zet het raam open wanneer je gaat douchen. 

Technische voorwaarden

De plaatsing van een inloopdouche vergt wat voorbereiding en technische kennis. Zo moet de afvoerbuis in de vloer verzonken zijn en dient er extra aandacht besteed te worden aan het waterdicht maken van de ondervloer. Hoe je dat doet? Lees het in de andere blog van Impermo. 

Ontdek hoe je douchetegels moet plaatsen in dit filmpje:

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst