Hoe kies en plaats je de juiste zwembadmozaïek?

De zomer komt eraan! Dat betekent niet alleen warme zomerdagen of lekkere bbq’s, maar ook dat het zwembadseizoen officieel geopend is! Traditioneel worden zwembaden bekleed met een kleurrijke mozaïek. Tijdloos, maar o zo mooi! In deze blog kom je dan ook te weten hoe je de juiste zwembadmozaïek kiest en plaatst. Klaar voor extra veel zomers zwemplezier?

Kiezen voor de zwembadmozaïeken uit de Welness-collectie van Impermo is kiezen voor kwaliteit. Maar houd er rekening mee dat niet alle producten uit deze collectie geschikt zijn als zwembadbekleding. Zwembadmozaïek kan immers geplaatst worden op vellen of op siliconen dots. Je selecteert best een zwembadmozaïek waarbij gebruik gemaakt wordt van siliconen dots. Deze dots verbeteren de hechting tussen de glasmozaïek en de lijm, waardoor ook het contact met het oppervlak versterkt wordt.

3, 2, 1, … en plaatsen maar!

Nadat je de juiste Impermo-zwembadmozaïek hebt uitgekozen, kan het plaatsen beginnen. Vooraleer we van start gaan, benadrukken we graag dat de zwembadkuip voldoende stabiel moet zijn zodat er later geen onverwachte scheuren kunnen optreden.
Stap 1: muren uitvlakken

De ondergrond (vloer en wanden) dient volledig vlak, schoon en droog te zijn. Breng vervolgens een snelbindende cementmortel (gemaakt met zuiver water) aan nadat de ondergrond enkele uren op voorhand met proper water werd voorbevochtigd.
Stap 2: waterdicht maken

Vervolgens voorzie je een waterdichte cementering; een vloeibaar membraan voor waterdichtingen. Die zorgt ervoor dat je zwembad 100% waterdicht is. Druk in de nog verse cementering een glasvezelnet en strijk glad met een vlakspaan. Nadat de eerste laag cementering voldoende is gedroogd, breng je een tweede laag aan.
Stap 3: aanbrengen van de mozaïeken

Plak de mozaïeken, met een glijvaste cementlijm speciaal voor glasmozaïek in zwembaden, op de vloer en wanden.
Stap 4: voegen

Nu de vloeren en wanden van je zwembad betegeld zijn, kan je beginnen voegen. Het voegsel Kerapoxy (in de kleuren zilvergrijs, medium grijs, cementgrijs, antracietgrijs, zwart en jasmijn) is ideaal voor het voegen van mozaïeken. Het bezit een uitstekende weerstand tegen zuren en is zeer gemakkelijk schoon te maken.
Keramische zwembadboorden

Bij een nieuw zwembad horen natuurlijk ook zwembadboorden! Bekijk alle keramische zwembadboorden en de bijbehorende keramische terrastegels nu.

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst