Hoe moet je jouw VYGO vinylvloer onderhouden?

Een vinylvloer is erg onderhoudsvriendelijk, maar er zijn wel enkele aandachtspuntjes waar je best rekening mee houdt. Wij leggen je graag uit hoe je jouw vloer in topvorm houdt.

De eerste reiniging na plaatsing

Een vinylvloer heeft, in tegenstelling tot tegels of parket, geen speciale behandeling nodig na plaatsing. Het enige wat hierbij echt van tel is, is dat je eventuele pleister- en andere resten onmiddellijk verwijdert. Start met even kort stofzuigen en maak de vloer vervolgens schoon met een natte microvezeldoek. Je hoeft in eerste instantie geen poetsmiddel aan het water toe te voegen.

Lukt het niet om de resten te verwijderen? Voeg dan wat Master Cleaner toe aan het water. Deze krachtige reiniger van Impermo verwijdert vuil en aanslag, versterkt het oppervlak en zorgt ervoor dat de vloer beter bestand is tegen vloeistoffen. Een ideaal onderhoudsproduct voor vinylvloeren die regelmatig om een poetsbeurt vragen, zoals in de keuken of leefruimte.

Het wekelijks onderhoud

Net als de reiniging na plaatsing, vergt het wekelijkse onderhoud van je vinylvloer weinig moeite. Stof kan je eenvoudig verwijderen met een microvezeldoek of met de stofzuiger.
Is al het stof weg? Ga nog eens over je vloer met een klamme dweil of mop. Let wel dat je de vloer niet te nat maakt en er geen water op de vloer blijft liggen. Wil je zeker zijn van je stuk, ga er dan nog eens over met een droge dweil. Grondige poetsbeurt op de agenda of binnenkort volk over de vloer? Dan mag je natuurlijk altijd wat Master Cleaner aan het water toevoegen.

Het driemaandelijks onderhoud

Ze zeggen wel ’s dat een vinylvloer de ideale gezinsvloer is, omdat hij zo resistent is. Toch is het belangrijk dat je jouw vloer een aantal keer per jaar wat extra aandacht schenkt. Daarvoor gebruik je het best een onderhoudsproduct zoals de Master Care van Impermo. Dit product werkt kleine krasjes weg, verbetert de duurzaamheid en beschermt tegen slijtage.

SOS vloerhulp

Natuurlijk kan er altijd wat fout gaan: je lieve zoon morst zijn drankje, of je partner vergeet z’n schoenen uit te doen en neemt zo heel wat vuil mee naar binnen. Vrees dan niet direct het ergste. Impermo helpt jouw vloer er terug bovenop, want voor elk probleem is er natuurlijk een oplossing. Zo verwijder je zwarte strepen of hardnekkige vlekken eenvoudig met de Master Cleaner en voorkom je verkleuringen door enkel geschikte poetsmiddelen te gebruiken. Krassen kan je dan weer voorkomen door tafel- en stoelpoten te bedekken met viltjes. Let op voor rubberen stoelpootdoppen want deze kunnen voor een blijvende verkleuring zorgen.Leg ook een deurmat aan elke ingang om tot 70% van het vuil buiten te houden.Wat gebruik je beter nog niet? Chemische of bijtende schoonmaakproducten, want die zorgen voor verkleuringen en een doffe schijn.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs