Terrazzo tinten

Terrazzo is here to stay! Een gespikkelde tegel vormt een instant eyecatcher in zowat elke woonstijl. Je herkent terrazzo aan de typische marmerresten en uiteenlopende kleurschakeringen. Maar waar komen de tegels vandaan? Wat maakt een terrazzotegel zo likeable en hoe creëer je een harmonieus geheel met de rest van je interieur?

Terrazzo werd al in de 15de eeuw geproduceerd door – vooral bij de bouw van Italiaanse kerken – restmateriaal van marmer en graniet in betonnen vloeren te storten. De verschillende groottes en vormen van deze marmergranulaten bepalen in sterke mate het unieke karakter van deze tegel. Door het gebruik van kleurpigmenten is het mogelijk om terrazzotegels te produceren in een waaier van verschillende kleuren.

We zeiden het al: de diverse kleurschakeringen karakteriseren terrazzotegels. Bovendien kan je er alle kanten mee uit. Een strakke zwart-witlook in een moderne en minimalistische badkamer? Een kleurrijk accent om de nostalgische sfeer te benadrukken in een vintage interieur? Weinig woonstijlen waarmee terrazzo niét matcht.

Keramische terrazzotegels

Kies je voor een keramische variant? Dan geniet je van optimaal onderhoudsgemak. Keramische tegels zijn weinig vlekgevoelig en in hoge mate krasbestendig. De kleurschakeringen zorgen er bovendien voor dat je niet elk vuiltje ziet op je tegel. Terrazzotegels in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de keuken en de badkamer? Geen probleem.

Terrazzo Nero is zo’n klassieker in een keramische variant. De authentieke vibes spatten ervanaf doordat de vloertegel geïnspireerd is op traditionele Italiaanse terrazzovloeren. Het compact formaat (20 x 20 cm) en de antraciete basiskleur zorgen in combinatie met een contrasterende voeg voor een uitzonderlijk resultaat. Wie groter wil uitpakken, kan rekenen op Terrazzo Rain en Terrazzo Smoke. Met hun XL-formaten (60 x 119,50 cm) creëren de keramische terrazzotegels meteen een uniform geheel. De gerectificeerde randen, die een strakke voeg mogelijk maken, maken het harmonieus gevoel compleet. Erg populair als vloer- én als wandtegel in de badkamer!

De DNA Terrazzo-collectie blinkt tot slot uit in speelsheid. Bovenop de spikkels zorgt het zeshoekige formaat ook nog eens voor een fris lijnenspel. Tegengewicht bieden doe je door de rest van je interieur eerder neutraal te houden, zodat de hexagontegels de show stelen. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: een eclectisch geheel waarbij je verschillende formaten en kleuren met elkaar combineert. Extra tip: vergeet je wanden niet!

Vind een toonzaal in de buurt

Meer inspiratie opdoen? Dat kan! Kom langs in één van onze toonzalen en wandel doorheen onze inspiratieboxen. Uiteraard staan onze toonzaalmedewerkers voor je klaar met extra tips en antwoorden op al jouw vragen.

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 32x36.8 cm | DNA Terrazzo Teal 32x36.8cm  0.85cm Beschikbaar € 64,98
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst