Vind de geschikte vloer voor jouw woonruimtes

Heb je bouw- of renovatieplannen, maar geen idee welke vloer nu écht past bij het concept waarover je al maanden nadenkt? Om je een (figuurlijk) handje te helpen, geven we je vijf eenvoudige tips die je keuze makkelijker kunnen maken.

Houd rekening met de kenmerken van de ruimte

Het is vanzelfsprekend dat een badkamervloer wat meer moet kunnen verdragen dan pakweg de vloer in je slaapkamer. De vloer in je badkamer wordt immers geregeld nat en moet een bepaalde mate van vochtigheid kunnen trotseren. Keramische tegels zijn daarom de perfecte match. Trek je badkamer bijvoorbeeld van vloer tot plafond op met Ultimate Crete, XXL keramische tegels met een zachte, grijze betonlook. Of ga voor Tilestone Stone Edge Ivory of Paul & Jane Pattern Derby. De één verenigt de looks van beton en natuursteen, terwijl de ander een vintage sfeertje creëert. Ook vinylparket of -tegels zijn een succes in de badkamer. VYGO Lakewood Natural en VYGO Tiles Cement Grey geven de ruimte meteen een snelle opfrisbeurt!

Kies een vloer die naadloos aansluit op jouw stijl

Kan je je innerlijke Marie Kondo nauwelijks bedwingen wanneer je rommel in huis ziet? Hou je van een landelijk en country interieur of verkies je een industriële feel? Iedereen heeft zo zijn favoriete woonstijl. Maar hoe kies je nu de juiste vloer die bij jouw smaak past? Bij Impermo ontwikkelden we zes handige woonstijlen, gekoppeld aan Impermo-producten die daar naadloos bij aansluiten. Hier ontdek je ze allemaal:

Hoe zit het met het gebruiksgemak en onderhoud?

Thuis een viervoeter rondlopen? Dan kun je het beste kiezen voor een onderhoudsvriendelijke en krasbestendige vloer. De nageltjes van je kat of hond zullen bijvoorbeeld nooit krassen maken op keramische tegels. Ook geolied parket is goed bestand tegen het enthousiaste getrappel van je huisdieren. Dankzij de beschermende olielaag zal je parket geen krassen oplopen, iets wat bij vernis wel kan gebeuren. Het oppervlak van je parket speelt ook een belangrijke rol. Vuil kan snel ophopen bij parket met diepe groeven of noesten, en dat is bij een parket met een glad oppervlak niet het geval. Wil je meer weten over het onderhoud van parketvloeren? In deze blog vind je alle informatie. 

Licht of donker

Vraag jezelf af welke kleuren het beste bij je interieur passen: lichte of donkere tinten? Kleine ruimtes kun je het beste zo licht mogelijk houden. Witte, lichtgrijze, beige of greige kleurschakeringen maken alles namelijk groter. Uni White Mat bijvoorbeeld, is een all-time basic witte vloertegel in basisformaat (60x60 cm) die zelfs het kleinste kamertje in huis groter doet aanvoelen. Zwarte en donkergrijze kleuren komen weer volledig tot hun recht in grote ruimtes met hoge plafonds. Uni Black Poli is een zwarte, keramische vloertegel die een luxueuze uitstraling garandeert in jouw woonkamer met open keuken.

Ken je budget

Zorg voordat je begint te renoveren of bouwen dat het kostenplaatje goed duidelijk voor je is. Mag de vloer een kleine of juist een grote hap uit het budget nemen? Impermo heeft voor elke budget de juiste, kwalitatief hoogwaardige vloer. Een alternatief voor natuursteen is Tilestone Blue Stone Nero. Deze duurzame keramische vloertegel is de budgetvriendelijke tegenhanger van de populaire Belgische blauwe steen. Het keramisch parket, PVC of laminaat van Impermo is weer een goede oplossing voor wie dol is op hout.

Mag het wat meer zijn? LMB Sedarland Rituals Herringbone T&G is een prachtig geolied eiken parket in visgraatmotief met veel knopen, barsten en een manueel verouderde V-groef aan de vier zijden van de plank. Dit zorgt voor een warme sfeer in elke ruimte van je huis. Ook een vloer in natuursteen is een ware lust voor het oog. Margaux, de Egyptische kalksteen met lichtgrijze fossielen, staat prachtig in een strak of landelijk interieur. Nature meets class!

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 61.5x61.5 cm | Tilestone Blue Stone Nero Antraciet  0.90cm Beschikbaar € 34,99
Keramische vloer- en wandtegel | 20x20 cm | Paul & Jane Pattern Derby Blauw  0.80cm Beschikbaar € 39,99
Keramische vloer- en wandtegel | 60x60 cm | Tilestone Stone Edge Ivory Licht Grijs  0.90cm Beschikbaar € 39,99
Keramische vloer- en wandtegel | 120x120 cm | Ultimate Crete Licht Grijs  0.90cm Beschikbaar € 49,99
Meerlagig parket tand en groef | 12.5x62.5 cm | LMB Sedarland Rituals Herringbone T&G 12.5x62.5cm  1.50cm Beschikbaar € 99,99
Natuursteen tegel | 60x60 cm | Margaux Sand Beige  2.00cm Beschikbaar € 49,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst