Een donkere vloer: wel of niet doen?

Is een donkere vloer enkel geschikt voor een ultragrote, hypermoderne leefruimte? Nee hoor. In heel wat interieurs zorgt een donkere vloer voor een solide basis. Gestyled in combinatie met licht en kleur creëer je direct een sfeervol, warm interieur.

Donkere vloeren in kleinere ruimtes

In een grote ruimte straalt een donkere vloer warmte uit. Maar omgekeerd hoef je in een kleinere ruimte niet per se voor een lichte vloer te kiezen. Want een donkere vloer doet je kamer ook breder lijken. Zorg wel voor voldoende natuurlijke lichtinval, witte muren en lichte, natuurlijke accessoires. Combineer je je donkere vloer met donkere wanden? Dan maak je de ruimte kleiner.

Met Marmi Black Supreme zet je meteen de toon. Dit is een gepolijste keramische vloertegel met marmerlook. Het design is geïnspireerd op het verfijnde marmer van de Franse Pyreneeën.  De tegels worden gesierd door maar liefst 30 verschillende tekeningen, waardoor minder vaak dezelfde tekening voorkomt. Dat draagt bij aan een uiterst natuurlijke look, terwijl het glanzende zwarte oppervlak de witte aders nog sterker naar voren brengt. 

Een donkere vloer stylen

Kies je meubels zo, dat ze de perfecte overgang vormen tussen de donkere vloer en de lichtere muren. Heb je bijvoorbeeld een zwarte vloer zoals Uni Black Mat en witte muren? Kies dan voor een grijze zetel om de overgang zachter te maken. Of kies voor een vloerkleed dat ook qua kleur tussen de zetel en de vloer in zit. Een ton-sur-ton-effect zal het harde contrast subtieler maken. Natuurlijk is er ook plaats voor een kleurrijk statement piece.

Een donkere vloer zet de toon voor je hele interieur. Ook Ultimate Anthracite zorgt voor een luxueuze uitstraling, elegantie en karakter. Met een zachte antraciete betonlook leg je de basis voor een interieur dat niet iedereen aandurft. Maar wij zeggen: go for it!

Vind een toonzaal in je buurt

Overweeg je ook een donkere vloer? Onze experts bij Impermo Eindhoven ontvangen je graag in de nieuwe showroom om al hun inspiratie met jou te delen!

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 120x120 cm | Ultimate Anthracite Antraciet  0.90cm Beschikbaar € 49,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst