Onze shopmanagers staan zo dicht bij onze klanten, dat ze als de beste nieuwe tegeltrends kunnen spotten. Ze volgen de ontwikkelingen in de markt op de voet, waardoor ze de beste adviezen kunnen uitbrengen. Maar wat zijn hun eigen ultieme tegelfavorieten?

Een tijd geleden deelde Sigrid, de shopmanager van Sint-Truiden, haar ultieme favorieten. Vandaag is het de beurt aan Nick, de shopmanager van Antwerpen. Hij pikt er zowel tijdloze klassiekers als luxueuze pareltjes uit.

Een onverslijtbare klassieker

Nick steekt van wal met een klassieker uit ons assortiment: de keramische vloertegel Tilestone Stone Edge. “Sommige klanten twijfelen nog tussen de look van natuursteen en de look van beton. Tilestone Stone Edge zit er precies tussenin. Basalt is door de warme kleur mijn persoonlijke favoriet. Daarnaast hebben we ook nog een beige en een greige variant.”

“In ieder geval zijn deze tegels allemaal mat en hebben ze een volledig doorkleurde body. Die intense kleur wijst erop dat de kleur helemaal in de tegel is gebakken, waardoor de tegel onverslijtbaar is. Dat maakt van de Stone Edge-collectie niet alleen een kwalitatieve, maar ook een budgetvriendelijke én onderhoudsvriendelijke oplossing. Maar wat ik écht uniek vind, is de bijzonder rijke structuur die je ook terugziet bij natuursteen. Een absolute topper, wat mij betreft.”

Een harmonieuze betonlook voor binnen en buiten

Nog zo’n klassieker is Tilestone Beton. “Hier grijp ik altijd naar terug als klanten het over een betonlook hebben. Verder zijn mensen steeds meer op zoek naar eenheid, harmonie. Niet alleen in hun huis, maar ook naar hun huis én tuin toe. Ze willen niet eindeloos veel tegels combineren, maar een strak geheel creëren. Ook dan is Tilestone Beton heel geschikt, want we hebben zowel een binnen- als een buitenvariant. Naast een eenheidsgevoel krijg je ook een gevoel van ruimte door het XL-formaat van 100 x 100 cm.”
Keramisch parket met een originele uitstraling

Als het iets warmer en klassieker mag, wijst Nick in de richting van Atlas Concorde Heartwood. “Vooral in de kleur Brandy zijn de kleur én de structuur amper te onderscheiden van echt parket. Dit keramisch parket is geïnspireerd op Italiaanse eik dus je creëert er echt een authentiek gevoel mee in huis. De planken van 150 cm zijn bovendien lang, waardoor ze een ruimte optisch kunnen verbreden.”

“Mensen zijn op zoek naar de originele uitstraling van hout en dat heeft Atlas Concorde Heartwood Brandy absoluut te bieden: de waarheidsgetrouwe houttekening, de kleurvariaties die eigen zijn bij blootstelling van parket aan zonlicht, de uitstraling van een gepolijste en geborstelde afwerking… En dan hebben we het nog niet gehad over de vele nerven en knopen die zo mooi aftekenen tegen de bruine basiskleur.”

Een luxueuze alleskunner

Afsluiten doet Nick met een vleugje luxe. Argenta Terma White is een keramische vloertegel met de looks van een klassieke Carrara marmer. “Deze tegel is de beste marmerimitatie in ons assortiment. Ik hou opnieuw vooral van de structuur. Het matte oppervlak bezit een geraffineerd reliëf dankzij de geborstelde en gezandstraalde afwerking. De lichte structuur zorgt ervoor dat vuil weinig zichtbaar is, wat wonderen doet voor het onderhoudsgemak van deze tegel. De dunne voeg en het grootformaat accentueren de natuurlijke look. ” 

“Argenta Terma White wordt voornamelijk als vloertegel in de badkamer geplaatst, maar eigenlijk is het een alleskunner. Ook in luxueuze leefruimtes bijvoorbeeld, past de tegel perfect. Als vloertegel bestaat Argenta Terma White verder in 3 verschillende formaten, van 60 x 60 cm over 90 x 90 cm tot 40 x 120 cm. Ook om tegen een wand te plaatsen hebben we een variant, al dan niet met chevron decor.”

Naar onze toonzalen

Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek het volledige assortiment in één van onze toonzalen.