Keramisch parket: het beste van twee werelden

Waarschijnlijk heb je de term ‘keramisch parket’ wel al eens horen vallen. Misschien in een van onze blogs, bij een bezoekje aan een Impermo-toonzaal of gewoon tijdens de housewarming van je vrienden. Toch gaat er vaak niet meteen een belletje rinkelen wanneer we het over keramisch parket hebben. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want met keramisch parket combineer je het beste van twee werelden!

Waarschijnlijk heb je de term ‘keramisch parket’ wel al eens horen vallen. Misschien in een van onze blogs, bij een bezoekje aan een Impermo-toonzaal of gewoon tijdens de housewarming van je vrienden. Toch gaat er vaak niet meteen een belletje rinkelen wanneer we het over keramisch parket hebben. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want met keramisch parket combineer je het beste van twee werelden!

De warme uitstraling van hout…

Hout is hot! En dat is niet gek: er bestaan enorm veel verschillende soorten met elk hun eigen kenmerken. Vandaag komt hout zelfs in zo goed als élke woonstijl aan bod! In een landelijk & strak interieur combineer je warme houttinten met aaibare stoffen zoals linnen en katoen. En een industrieel interieur? Die krijgt z’n stoere look dankzij beton, leer, staal en… hout! Bij keramisch parket is de houtimitiatie dan ook verbluffend. Nerven, knopen en een geborstelde afwerking; het kan allemaal. Ook heeft keramische parket naast een houtprint soms een voelbare houtstructuur. Ze worden zelfs geproduceerd in lange stroken met een lengte van 150 of 160 cm of soms zelfs nog langer (of korter). En met gerectificeerd randen, een dunne voeg en een toon-op-toon voegkleur versterk je de parketlook.

… mét het onderhoudsgemak van een tegel!

Keramisch parket biedt je niet niet alleen de warme uitstraling van hout, maar is ook nog eens enorm praktisch in onderhoud en gebruik.  Het is bijzonder hard, slijtvast en krasvast, waardoor er weinig is wat echt kwaad kan bij deze tegels. Daardoor is keramisch parket uitermate geschikt voor in de keuken of zelfs in de badkamer. In tegenstelling tot echt hout, is het een pak hygiënischer en nog eens vochtbestendig. Daar sta je vast van te kijken! Dit zijn onze favorieten:

Tilestone Ecow. Timber Natural

Echte Franse eik in huis halen? Daar hangt een hoog prijskaartje aan vast! Tilestone Ecowood Timber Natural is een budgetvriendelijk en prachtig alternatief. Deze keramische vloertegel is gerectificeerd en daardoor makkelijk met een kleine, onopvallende voeg te plaatsen.

Tilestone Essence Wood Amber

Dit keramisch parket bekomt z’n charme dankzij een exclusieve, innovatieve printtechnologie die de 3D-structuur van echt hout nabootst. Zo wordt er diepte en rijkheid toegevoegd aan de tegel en maken de knopen en nerfpatronen (die eigen zijn aan amberhout) van je huis een warme thuis. Ook komt het eigentijds Italiaans design van Tilestone Essence Wood Amber volledig tot z’n recht met het XL-formaat van 160x26 cm. Waw!

Atlas Concorde Heartwood Malt

Deze keramische vloertegel doet je denken aan de charme en klasse van Italiaanse eik die werd gebruikt in historische Europese villa’s en paleizen. Met Atlas Concorde Heartwood Malt haal je dus authentieke verfijning in huis. Het XL-formaat van 150x18,5 cm kan je ruimte optisch verbreden, wanneer je de lange, smalle planken in de breedte plaatst.

Tilestone Nordic Oak Chevron

Je hart verloren aan het Hongaarse punt? Tilestone Nordic Oak Chevron is dé oplossing! Dankzij z’n XL-formaat van 150x75 cm gebeurt de plaatsing snel en gemakkelijk.

Tilestone Woods Oak

Het visgraatmotief maakte de laatste jaren een stevige comeback. Gek op dit legverband? Tilestone Woods Oak is all you need! De tegel lijkt enorm op een pure, onbehandelde eiken plankenvloer en heeft geen noesten, waardoor je een strak en rustig uitzicht creëert in jouw ruimte.

Vraag een Sample Box aan

Het keramisch parket van je dromen vinden? Vraag een Sample Box aan, laat je inspireren en bestel jouw nieuwe vloer.

Gerelateerde producten

Keramische parkettegel | 20x114 cm | Tilestone Ecowood Timber Natural Midden grijs  1.00cm Beschikbaar € 34,99
Keramische parkettegel | 18.5x150 cm | Tilestone Heartland Malt 18.5x150cm  0.90cm Beschikbaar € 54,99
Keramische parkettegel | 26x160 cm | Tilestone Essence Wood Amber 26x160cm  1.05cm Beschikbaar € 54,99
Keramische parkettegel | 75x150 cm | Tilestone Nordic Oak Chevron Natuur  1.10cm Beschikbaar € 59,99
Keramische parkettegel | 18.5x75 cm | Tilestone Woods Oak 18.5x75cm  1.10cm Beschikbaar € 49,99
Ga naar andere posts
Vorige Ga naar lijst