Tips voor het onderhoud van kurkvloeren

Kurk: een milieuvriendelijk natuurproduct dat ook voor onze vloeren aan populariteit wint. De kern van onze Santana Eco Designwood-vloeren bestaat uit 100% duurzame, natuurlijke kurkvezels en is dus helemaal pvc-vrij. Ook Santana Eco Designwood Plus bestaat uit duurzame kurkvezels, in combinatie met een kern uit HDF. De krasbestendige toplaag staat garant voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Maar hoe zorg je ervoor dat je vloer in optimale conditie en brandschoon blijft? We delen graag enkele tips!

Na de plaatsing

Kurkvloeren hebben geen speciale behandeling nodig na de plaatsing. Een rondje met de stofzuiger en een eerste reinigingsbeurt met een uitgeknepen dweil volstaan. Voor het dweilen adviseren we WOCA Master Cleaner. Gebruik 125 ml van het product per 5 l water en zorg ervoor dat je dweil nooit volledig nat is, maar vochtig.

Wekelijks onderhoud

WOCA Master Cleaner is ook geschikt voor wekelijks onderhoud. Het product verwijdert vuil en aanslag, versterkt het oppervlak en zorgt ervoor dat de vloer beter bestand is tegen vloeistoffen. Zorg ervoor dat er na het schoonmaken geen water op de kurkvloer achterblijft. Let ook op met chemische en bijtende schoonmaakproducten. Die zorgen voor verkleuringen van je vloer.

Intensief onderhoud

Voor het verdere onderhoud van je kurkvloer adviseren we om – afhankelijk van de gebruiksintensiteit – iedere twee tot vier maanden WOCA Master Care te gebruiken. Dit product werkt kleine krasjes weg, verbetert de duurzaamheid van de vloer en beschermt tegen slijtage.

Heb je toch nog hardnekkige vlekken? Met WOCA Intensiefreiniger behandel je vlekken die met WOCA Master Care niet verdwijnen.

Haal je liever alles ineens in huis? In onze onderhoudsbox vind je alles wat je nodig hebt!

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Met een vloermat en vloermatkader in de inkomhal vermijd je dat stof en vuil je woning binnenkomen. Ook viltjes onder de stoelpoten helpen om krassen te vermijden.

Vraag een Sample Box aan

Wil je ook genieten van de duurzame en onderhoudsvriendelijke kwaliteiten van Santana? Vraag een Sample Box aan en laat je inspireren door onze kurkvloeren.

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst