Heb je een hoek in je slaapkamer, woonkamer of keuken die leegstaat? Dat biedt mogelijkheden, want zelfs de kleinste ruimtes kan je ten volle benutten. Maar hoe begin je eraan? Impermo geeft tips voor de meest gezellige hoekjes: voor elk moment van de dag en met elk budget in te richten.

Voor de rustzoeker

Soms wil je even ergens neerploffen zonder televisie, laptop of smartphone. Een hoekje waar je kan lezen, muziek kan luisteren en je helemaal in kan terugtrekken. Wist je dat de ultieme schuilplaats over de juiste balans tussen licht en donker beschikt? Kaarsjes en andere lichtbronnen met hetzelfde warme licht zorgen voor een knusse sfeer. Toch zijn ze niet altijd handig tijdens het lezen. Daarom hebben veel staande lampen twee lichtbronnen: een voor indirect licht en een voor direct licht in de vorm van een leeslampje dat wit licht verspreidt. Kussentjes, fleecedekens en een comfortabele fauteuil maken je schuilplaats helemaal af en winterklaar.

Voor de vroege vogel

Nog wat last-minute werk afmaken? De rekeningen betalen? Of je weekplanning opstellen? Een multifunctionele ontbijthoek is de sleutel tot een productieve ochtend. Ga voor een houten bankje en een ronde tafel zodat je eenvoudig kan multitasken, maar wel de cosy look behoudt. De beste tip voor een knusse eethoek die toch clean en opgeruimd aanvoelt? Kies een stevige houten plank die je zwevend aan de muur hangt. Om de dag echt gezond te starten is natuurlijk licht belangrijk. Heb je geen ramen in je ontbijthoek? Lees in deze blog hoe je zoveel mogelijk licht naar binnen haalt.

Voor de creatieveling

Waarom kiezen voor een ruimte als je over meerdere kunt beschikken? Dit is de perfecte oplossing voor hoekjes die net wat te klein zijn en waar je als creatieveling de boel op stelten kan zetten. Wat dacht je van een kunsthoek die je steeds opnieuw vormgeeft met nieuwe tekeningen, fotolijsten en andere kunstwerken? Of gebruik magneet- of krijtverf om een speelhoekje te maken voor de kinderen. En last but not least: creëer een wildgroei aan groen. Door alleen deze hoek te gebruiken voor planten, ziet je ruimte er nog steeds verzorgd uit en functioneert het als een mooie eyecatcher.

Voor de vloer

De look and feel van hout is onoverwonnen. Door het hedendaagse houten design voelen VYGO vinylvloeren warm en vertrouwd aan. De kleurschakering in het hout, de levensechte knoesten en de verfijnde houtstructuur geven elke ruimte een origineel karakter. Of ga voor het keramisch parket Tilestone Nordic Oak. Het warme, rustieke design met zaaglijnen komt ontzettend goed tot z’n recht in jouw creative corner, waar de XXL plankenlengte de ruimtelijkheid stimuleert. En voor de fans van the real deal is er LMB Prime Polar, een meerlagig lichtrustiek parket met een toplaag van Europese eik.

Bovenstaande tips kan je natuurlijk ook met elkaar combineren. Maak van je ontbijthoek een werkplek en zorg voor extra opbergruimte in het zitgedeelte. Of combineer ontbijten en rust door twee fauteuils en bijzettafels met elkaar te matchen. Zin om meteen aan de slag te gaan? Veel succes!

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst