Santana is al 30 jaar thuis in natuurlijke en duurzame kurkvloeren. Als de grootste Belgische vloerenspecialist weten we als geen ander waarom Santana-kurkvloeren met duurzaam design de juiste keuze zijn. Alle voordelen ontdek je hier!

Milieubewuste keuze

De duurzame materialen van kurkvloeren zorgen ervoor dat Santana een 100% ecologisch alternatief vormt binnen het bestaande aanbod van Impermo. Van oogst tot productie en plaatsing: in elke fase wordt er gehandeld met oog op het milieu.
En dat begint meteen bij de ontginning van de Zuid-Europese kurkeik. De winning gebeurt op een 100% milieuvriendelijke manier door de schors van de boom te schillen. Op deze manier wordt de boom niet gekapt, noch beschadigd, want de bast groeit na de verwijdering opnieuw aan. Het ontschorsingsproces kan om de 9 jaar herhaald worden. Zo worden kurkeiken honderden jaren oud!

CO2-negatief, het nieuwe normaal

De kurkeik onttrekt 5 maal meer CO2 uit de atmosfeer dan eender welke andere boom. Dit is niet enkel voordelig voor de klimaatopwarming, maar dit wil ook zeggen dat er meer CO2 uit de lucht gehaald wordt dan dat er nodig is voor de productie van onze Santana-kurk. Want ook de herwerking van ontgonnen kurkeik tot Santana-vloer gebeurt in fabrieken vlakbij de ontginningssites. Het resultaat? Een klimaatpositief productieproces.

Geluiddempend

Ook bij binnenhuisarchitecten is kurk een geliefd materiaal. De 40 miljoen cellen per kubieke centimeter kurk absorberen zowel loopgeluid als het galmen van omgevingsgeluid. En dit in de ruimte zelf, maar ook in de verdiepingen eronder. Kurk is dus ideaal voor o.a. studeerkamers en slaapkamers.

Makkelijke plaatsing

Santana-klikvloeren helpen jou met elk renovatieproject! Dankzij het handige kliksysteem zijn ze makkelijk zelf te plaatsen. De vloer hoeft voordien niet behandeld te worden en plaatsing gebeurt “zwevend”, wat wil zeggen dat verlijming niet nodig is.

Isolerend en energiebesparend

Het isolerende karakter van kurk filtert niet enkel omgevingsgeluiden, maar behoudt ook een comfortabele warmte in je woning. Één millimeter kurk staat – dankzij de unieke celstructuur van kurk – gelijk aan vier centimeter beton, waarbij de honingraatstructuur gevuld is met lucht die de omgevingswarmte opneemt én vasthoudt. Het is ook dankzij de lucht in deze cellen dat Santana-kurkvloeren altijd soepel blijven. Hierdoor zijn kurkvloeren aangenaam om op te lopen en voelen ze warm aan bij blote voeten.

Naar het assortiment

Ben je na het lezen van alle voordelen helemaal gewonnen voor een nieuwe kurkvloer? Ontdek alle varianten op de webshop!

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst