Eindeloos combineren met wandtegels

Wandtegels, ze bestaan in zoveel verschillende materialen, kleuren en formaten dat je er eindeloos mee kan combineren en experimenteren. Van de keuken over de badkamer tot het kleinste kamertje van het huis, ze verlangen allemaal een eigen sfeer en uitstraling die bovendien helemaal past bij jouw stijl.

Klein, maar fijn

Helemaal hip and happening zijn kleine gekleurde wandtegeltjes, zoals de Artisan- en Colors-collectie. Met de verschillende kleurtinten is de keuze dan ook snel gemaakt. Want of je nu op zoek bent naar een donkere variant, een neutrale allrounder of een kleurrijke eyecatcher, in de toonzalen van Impermo vind je beslist de kleur die jouw interieur nodig heeft.

En ook het formaat biedt mogelijkheden. Een wandtegel in rechthoekig formaat plaats je in één rechte lijn, in halfsteensverband of zelfs in visgraat. Of combineer hem met het vierkante formaat in dezelfde kleur en stel zelf een leuk patroon samen. Laat je fantasie de vrije loop!

Ook authentieke zelliges passen in het rijtje van kleine vierkante wandtegeltjes. De zellige is een Marokkaanse wandtegel die met de hand gekneed, gevormd en aangestampt wordt. Het manuele karakter van het productieproces zorgt niet alleen voor de kenmerkende onregelmatigheden in het glazuur en de randen, maar ook voor de natuurlijke variatie in kleurtinten.

Zeshoeken en lijnen

De hexagon vind je tegenwoordig in elk interieur terug, ook in het tegelwerk. Opgebouwd uit 3 rijen van 5 tegels, is de keramische wandtegel Hexagreen makkelijk te plaatsen. Wil je hem laten schitteren in de douche? Ook dat kan, zowel op de wand als de vloer, want de oppervlaktestructuur en de voegen maken hem perfect antislip en doucheproof!

Fans van zeshoeken en geometrie laten hun hart helemaal bekoren door het lijnenspel van Meraki. Ook hier is het juiste patroon kiezen essentieel voor de juiste uitstraling. Plaats alle wandtegels in dezelfde richting voor een strak effect of maak clusters van 3 tegels waarbij alle lijnen uit één middelpunt vertrekken.

Het gebruik van een patroon kan al snel overweldigend zijn. Heeft je wandtegel een uitgesproken kleur? Hou de vloer dan neutraal, onopvallend en licht van kleur. Zo zal de nadruk op de wand liggen.

Mooi, modern, mozaïek

De keramische mozaïek Tilestone Stone Edge Ivory verenigt de looks van beton en natuursteen. De toevoeging van de witte fossieltjes die zo kenmerkend zijn voor natuursteen, toveren deze matte keramische wandtegel om tot een tijdloos element in je interieur. De mozaïek bestaat uit rechthoekige tegeltjes van 5x15cm die op net samengevoegd werden voor een makkelijke plaatsing. Hij leent zich perfect om samen met de bijpassende 3D-wandtegel en vloertegels in de badkamer te plaatsen. En waarom eens niet iets anders proberen en mozaïek op de vloer plaatsen? De voegen van de mozaïek zorgen automatisch voor een antislipeffect, zodat je veilig met natte voeten uit de douche kan stappen. Hoezo, mozaïek saai en oubollig?

Naar de wandtegels

Wil je thuis zelf aan de slag met nieuwe wandtegels? Kies jouw favoriete tegels uit en leg ze in je Stalenbox. Wij bezorgen je Stalenbox bij je thuis, waarna jij naar hartenlust kan voelen, vergelijken en kiezen!

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst