De industriële stijl heeft al een hele tijd de weg naar ons hart én onze woonkamer gevonden. Deze eerder mannelijke stijl met verweerde kasten, bakstenen muren en ruwe materialen kreeg het voorbije jaar een female touch met fijnere lijnen en zachtere materialen.

Laten we het eerst hebben over what’s here to stay. De typische zwarte metalen deuren zijn niet meer weg te denken uit een industrieel interieur. Ze zijn niet alleen een strakke toevoeging aan het geheel, de grote glaspartijen verbinden de verschillende ruimtes met elkaar en laten donkere kamers helemaal overspoelen met natuurlijk zonlicht.

Beton blijft één van de stokpaardjes van het industriële interieur. De ruwe betonlook met sterk gewolkt oppervlak en grote kleurschakering bergen we even op ten voordele van de betonvloeren met zachtere uitstraling, zoals Tilestone Arc Grey. Deze donkergrijze keramische vloertegel met mat zacht gewolkt oppervlak verleent net dat vleugje industrieel karakter dat jouw interieur nodig heeft.

Naast beton is ook hout een veelgebruikt materiaal in deze woonstijl. En dat vinden we steeds vaker terug op de vloer. Naast keramisch parket, wordt er ook vaak gekozen voor meerlagig parketLMB Oakland Pure vertoont authentieke kleurvariaties en knopen die een unieke, natuurlijke uitstraling geven wanneer ze gedoseerd door de ruimte verspreid worden. Authentiek, maar toch stoer!

Waar maken we nog meer het verschil? Met de meubels. De cognackleurige leren salon ruilen we in voor een grijze variant in stof, waarvan de zachte rondingen hand in hand gaan met de fijne stalen poten. Ook de verweerde, ruwe houten meubels maken plaats voor verfijndere versies van zichzelf. En de okergele accenten maken steeds vaker plaats voor groen. Denk maar aan planten, aan een likje verf of aan een accentmuur met groene wandtegels.

Naar onze toonzalen

Breng een bezoek aan één van onze toonzalen en laat je inspireren door alle interieurtrends. De sfeervolle inspiratieboxen stellen je voor aan het grootste assortiment tegels van de Benelux.