Waar we een jaar geleden nog de klassiek chique stijl combineerden met zware botanische prints en wijnrode statementstoelen, zijn we in 2020 op zoek naar meer verfijning. Less is terug more en de logge, donkere bloemenpatronen laten we vallen in de classic chic woonstijl.

Verleidelijk visgraat

Aan het ‘hotel chic’ gevoel blijven we wel vasthouden met stoffen als fluweel, gecombineerd met gouden details en houten vloeren in visgraatpatroon. Zoals La Maison du Bois Visgraat Brut, een uitzonderlijk strak, maar ook natuurlijk visgraatparket. Met slechts hier en daar kleine noesten in het hout, ademt je interieur de klassieke sfeer van het visgraatpatroon uit zonder overheersend te zijn.

Maar er zijn natuurlijk interieurs die snakken naar een visgraatparket met rustiek karakter. LMB Sedarland Rituals Herringbone is een beige-grijs geolied eiken parket met veel knopen, barsten en manueel verouderde V-groef aan de vier zijden van de plank. Het manueel verouderde oppervlak, de intense kleurvariatie en het visgraatverband vormen samen de ultieme klassieke houten vloer in jouw classic chic interieur.

Ken jij de Hongaarse punt al?

Het visgraatpatroon wordt vaak verward met de Hongaarse punt. Beiden maken gebruik van legplanken met dezelfde lengte, maar de Hongaarse punt wordt altijd met hoeken van 60 graden gelegd én de planken sluiten aan de bovenzijde mooi aan. De Hongaarse punt creëert daardoor een iets rustiger en strakker geheel en geeft je parketvloer een authentieke uitstraling.

Heb je je hart verloren aan het Hongaarse punt, maar geen zin om met kleine planken keramisch parket aan de slag te gaan? Tilestone Nordic Oak Chevron met houttekening in Hongaars legverband is dé oplossing. Door zijn grootformaat van 150x75cm gebeurt de plaatsing snel en gemakkelijk. Het warme design met zaaglijnen en de natuurlijke eiken uitstraling komt ontzettend goed tot z’n recht in een classic chic interieur. Want ook anno 2020 zijn legpatronen als het Hongaarse punt en visgraatpatroon helemaal hip and happening.

Modern marmer

Zwart marmer en gouden details zijn a match made in heaven. Onze gepolijste vloertegel Nava Dark is een perfecte weergave van het natuurlijke marmer Pietra Grey. De kleurtonen, die variëren van donkergrijs tot antraciet, brengen dynamiek in je interieur en worden, samen met de witte aders, extra in de verf gezet door het XL-formaat van 150x75cm. Dankzij de satijnen afwerking krijgt de marmertekening een warme, natuurlijke uitstraling die in een luxueuze, moderne woonstijl helemaal op zijn plaats is.

Tenuta Greige, gebaseerd op Pietra Toscana, brengt gouden details naar een heel nieuw niveau. Deze keramische vloertegel belichaamt de classic chic woonstijl dankzij de uitgesproken bruin-gouden nerven binnen de warme greigetinten van de natuursteen. Dit grootformaat kreeg de uitstraling van een verzoete natuursteen, waarbij een lichte glans ontstaat en je meteen een luxueus gevoel ervaart.

Naar onze toonzalen

Breng een bezoek aan één van onze toonzalen en laat je inspireren door alle interieurtrends. De sfeervolle inspiratieboxen stellen je voor aan het grootste assortiment tegels van de Benelux.