Hoe onderhoud ik mijn vloer in natuursteen?

Een natuurstenen vloer is een echte lust voor het oog. Zijn unieke karakteristieken en natuurlijke look creëren een luxueuze sfeer in huis én op je terras. Bij Impermo vind je dan ook verschillende tegels in natuursteen terug zoals blauwe steen, kalksteen, leisteen en marmer. Een vloer in natuursteen gaat bovendien een leven lang mee. Een duurzame keuze dus, als je deze tenminste juist onderhoudt. Wil je extra lang genieten van je natuursteen, binnen of buiten? In deze blog kom je te weten hoe jij je natuurstenen vloer tiptop houdt.

Stap 1: Vuil verwijderen met Tilestone Vuilverwijderaar Natuursteen

Na het plaatsen en opvoegen van je vloer- of terrastegels is een éénmalige grondige reiniging nodig. Een stevige schrobbeurt met Tilestone Vuilverwijderaar Natuursteen zorgt ervoor dat je gemakkelijk lichte cementsluier, resten van voegspecie en stofdeeltjes verwijdert. Zo wordt de natuursteen volledig zuiver en komt de natuurlijke kleur en afwerking helemaal tot zijn recht. De vuilverwijderaar is ook geschikt voor de periodieke grondige reiniging van natuursteen.

Stap 2: Wekelijks reinigen met Tilestone Onderhoud Natuursteen

Een vloer in natuursteen reinigen moet met de nodige omzichtigheid aangepakt worden. Schoonmaakmiddelen met een te hoge PH-waarde moet je bijvoorbeeld vermijden, want die kunnen de natuursteen beschadigen. Voor het regelmatig onderhouden van je vloer in natuursteen, gebruik je de mild alkalische onderhoudsreiniger Tilestone Onderhoud Natuursteen. Bij het dweilen, gebruik je ongeveer 20 ml in een emmer met 10l water. Zowel ruwe als gepolijste en fijngeslepen oppervlakken worden na het reinigen steeds mooier en voller van kleur én structuur.
Optioneel kan je afwisselend reinigen met Lithofin Glans & Schoon om de natuursteen te voeden en op termijn een glanslaag te geven.

Wat met vetvlekken?

Bij Impermo hebben we één gouden raad als je vetvlekken wil verwijderen van je natuurstenen vloer: gebruik geen kalkverwijderaar, azijn of agressief schurende reinigingsmiddelen. Hoe het dan wel moet? Dep de vlek voorzichtig met keukenpapier of een theedoek. Neem er de Tilestone Vuilverwijderaar Natuursteen bij en kuis de vloer grondig. Zo breng je de steen geen schade toe. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakproducten of zuurhoudende middelen zoals azijn of citroensap.

Tilestone Vuilverwijderaar Natuursteen en Tilestone Onderhoud Natuursteen zijn nu te verkrijgen in een voordeelpack voor €22,99 i.p.v. €25,39.

De juiste natuursteen kiezen voor je huis of terras? Ontdek onze verschillende soorten natuursteen. Binnen of buiten; voor elk budget kan je genieten van de luxueuze uitstraling van natuursteen.

Gerelateerde producten

Natuursteen tegel | 100x100 cm | Graniet Midden grijs  3.00cm Beschikbaar € 74,98
Onderhoud | Tilestone Vuilverwijderaar Veelkleurig  0.00cm Beschikbaar € 12,99
Onderhoud | Tilestone Onderhoud Natuursteen Andere  0.00cm Beschikbaar € 12,99
Onderhoud | module | Tilestone Kit Onderhoudsproducten Natuursteen Andere  5.00cm Beschikbaar € 22,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst