Als ambitieuze vloerspecialist is Impermo continu op zoek naar kwaliteitsvolle, innovatieve producten om op te nemen in zijn aanbod. Toen het Belgische Santana in de zomer van 2020 de deuren sloot, greep Impermo zijn kans om het nog steeds beloftevolle merk over te nemen en zo kurkvloeren aan het aanbod toe te voegen. Maar wat maakt kurk nu zo’n interessant materiaal voor je vloer? En welke collecties vind je bij Impermo? Ontdek het snel!

De troeven van een kurkvloer

In een wereld waar duurzaamheid alsmaar belangrijker wordt, en we met z’n allen meer aandacht schenken aan het milieu, is kurk een absoluut droomproduct. Wie kiest voor kurk, kiest namelijk voor een CO2-negatieve productie: de kurkeik onttrekt namelijk méér CO2 aan de atmosfeer dan dat er nodig is voor de ontginning. Op het vlak van duurzaamheid scoort kurk misschien wel beter dan eender welk materiaal: gezien kurk gemaakt wordt van de schors van de kurkeik, worden er voor de productie geen bomen gekapt. Door de kurkeik te strippen van zijn schors, wordt een natuurlijk regeneratieproces in gang gezet. De bast van de kurkeik groeit opnieuw aan, waardoor de kurkeik om de 9 jaar opnieuw gestript kan worden.

Maar natuurlijk verwacht je meer van je vloer dan enkel een duurzaam karakter, en de kurkvloeren van Santana bieden ook meer, véél meer. Zo dempt het isolerende karakter van kurk niet enkel omgevingsgeluiden, maar behoudt het ook een comfortabele warmte in je woning. Heerlijk voor wie graag op blote voeten ronddartelt in huis. Daarnaast zijn de kurkvloeren van Santana uiterst slijtvast en onderhoudsvriendelijk. De kras- en vlekbestendige toplaag garandeert een snel en efficiënt onderhoud waarbij even stofzuigen of dweilen al meer dan voldoende is voor een kraaknet resultaat. Ideaal dus voor gezinnen met kindjes of huisdieren.

De kurkcollecties van Santana

Het Santana-assortiment van Impermo telt maar liefst drie collecties, elk met hun eigen look & feel, maar wel allemaal erg makkelijk te plaatsen dankzij het handige kliksysteem. De vloer hoeft voordien ook niet behandeld te worden en de plaatsing gebeurt ‘zwevend’, wat wil zeggen dat verlijming niet nodig is.

De basiscollectie van Santana omvat één design: de Santana Natural, een kurktegel van 122,5 bij 19 cm die de typische, beige kurklook heeft. In de twee andere collecties, Santana Eco Designwood en Santana Eco Designwood Plus, vind je respectievelijk 5 en 6 designs. Het grootste verschil is het formaat van de kurktegel: 122,5 bij 19 cm of 181,5 bij 20 cm.

Onze Santana-collectie met eigen ogen zien? Bestel je gratis Stalenbox via de website of breng een bezoek aan één van onze toonzalen.

Gerelateerde producten

Kurkvloer met click systeem | 20x181.5 cm | Santana Eco Designwood Plus Cream 20x181.5cm  1.00cm Beschikbaar € 54,99
Kurkvloer met click systeem | 20x181.5 cm | Santana Eco Designwood Plus White 20x181.5cm  1.00cm Beschikbaar € 54,99
Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst