Vloermatten en vloermatkaders

Jouw vloer zo veel mogelijk vrijhouden van schade en slijtage? Dan zijn stof, vet, vuil en vocht niet welkom in huis! Om te verhinderen dat deze ongewenste gasten zich verspreiden, is een vloermat de ideale oplossing.

Minimum aan onderhouds- en reinigingswerken

Een vloermat absorbeert vocht en verhindert dat (schurende) vuiltjes hun weg naar binnen vinden. Krassen door steentjes die onder stoelpoten blijven vastzitten? Weg ermee! Ook bij je wekelijkse schoonmaakbeurt ervaar je meteen het effect van een vloermat op de hoeveelheid stof en vuil in de rest van je woning.

Ingebouwde vloermatten

Veel vloermatten worden geplaatst in een vloermatkader. Zo integreer je de vloermat netjes in de rest van je interieur! Creëer een harmonieus geheel met een vloermat in dezelfde tint als je vloer, of kies voor een contrasterend effect. Een ingewerkte vloermat voorkomt bovendien dat passanten struikelen en is daarmee een pak veiliger dan een losliggende vloermat. Ingebouwde vloermatten neem je er trouwens gemakkelijk weer uit. Om geen chape te laten blootliggen, en voor het meest afgewerkte resultaat, kan je in het kader aan de onderzijde tegels voorzien. Deze tegels moeten dan wel gelijk liggen met de onderkant van de vloermatkader. Anders komt de mat hoger te liggen ten opzicht van je vloer.

Samenstellingen

Het assortiment vloermatten van Impermo bevat diverse samenstellingen. Zo bestaan een aantal vloermatten uit polypropyleenvezels, andere matten uit 100% getufte polyamidevezels en nog andere uit kokos. Voor sommige vloermatten, zoals voor Gummiflor, wordt bovendien gebruikgemaakt van gerecycleerde rubberstrips.

Het materiaal bepaalt grotendeels het effect van een vloermat op de rest van de ruimte. Polyamidevezels zijn bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor vochtopname, terwijl ruwere matten of matten met groeven meer schrobbend werken. Veel matten en kaders uit het assortiment zijn verder roestvrij. Niet onbelangrijk bij regenweer!

Van moderne inkomhal tot stijlvol kantoor

Diverse samenstellingen, diverse toepassingen. Zo past een vloermat uit kokos zowel in een moderne als in een klassieke inkomhal. Want niet vergeten: een vloermat is niet alleen functioneel, maar ook decoratief!

Ook in commerciële gebouwen en kantoren zijn vloermatten en vloermatkaders populair. Het zijn plaatsen waar doorgaans heel wat medewerkers, gasten en klanten over de vloer komen en waar een vloermat dé manier is om passanten te verwelkomen. Dat geldt trouwens niet alleen voor de inkomhal, maar ook in trappenhuizen en liften.  

Vloermatten schoonmaken

Vloermatten zullen er alvast voor zorgen dat je heel wat poetswerk uitspaart. Ook de vloermatten zelf zijn heel eenvoudig te reinigen. Met een grondige stofzuigbeurt is je mat weer proper.

Vind een toonzaal in de buurt

Wil je meer weten over ons assortiment vloermatten en vloermatkaders? Ben je benieuwd naar de verschillende materialen en kleuren? Of wens je meer informatie over de plaatsing van vloermatkaders? Kom langs in één van onze toonzalen en laat je adviseren!

Ga naar andere posts
Vorige Volgende Ga naar lijst