Welkom in de fermette van de 21e eeuw

Een moderne woning vinden in Overijse voor een budget van maar liefst een half miljoen euro, kinderspel toch? Niets bleek minder waar, en aankoopmakelaar Béa beschreef het zelf als de moeilijkste uitdaging tot nu toe. Geen klein budget, wel een erg dure en gewilde regio. Maar niets is onmogelijk voor Béa en haar team. Wie zoekt die vindt, en Béa kocht een huis voor het jonge gezin van Michael en Sandra. In de voorlaatste aflevering van Blind Gekocht ontdekken zij hun nieuwe woning.

De eerste ontdekking

‘Als het maar geen fermettestijl is’, we horen het Sandra nog zo zeggen. Maar na een lange en intense zoektocht stuit Béa op een fermettewoning met heel wat potentieel. Interieurarchitect Bart springt op de kar en samen besluiten ze ervoor te gaan. Wanneer Dina het koppel meeneemt voor een eerste ontdekking is het natuurlijk de stijl van de woning die onmiddellijk voor teleurstelling zorgt. Maar Blind Gekocht zou Blind Gekocht niet zijn, mochten zij deze fermette niet kunnen omtoveren tot een moderne woning met alles erop en eraan.

Een gelukkig eindresultaat

Na maanden wachten, en een bump in the road met het dak, pikt Dina het koppel op om hun huis te gaan ontdekken. Interieurarchitect Bart was toch wel wat zenuwachtig, want met de financiële kater om het dak te vernieuwen, bleef er ook niet zoveel renovatiebudget meer over. En dat zien Michael en Sandra direct wanneer ze het huis betreden. De houten latjes waarvan Michael zo hard had gehoopt dat ze weg gingen zijn, zijn er helaas nog steeds. ‘Ik hoop vooral dat er in de andere kamers wat meer veranderd is dan hier’, zei hij. Natuurlijk wel!

Tijdens de ontdekking van de living blijft Michael opvallend sceptisch. Sandra merkt dan weer op hoe mooi onze parket Pineland Smoked Coffee is. ‘Hier word ik wel gelukkig van’, stelt Sandra, iets wat Michael dan weer beaamt. Ze gaan verder naar de keuken, waar het enthousiasme van Michael enkel toeneemt. ‘Dit is echt fantastisch’, zegt Michael wanneer hij zijn fornuis en keukentoestellen ontdekt. Bij Impermo waren we vooral trots om de Neutra Cloudy Grey Glossy-wandtegels zo te zien schitteren.

Op de bovenverdieping investeerde Bart vooral in een nieuwe badkamer en de twee kinderkamers. De nieuwe badkamer kan het koppel alleszins bekoren. ‘Amai. Tof, superknap’, horen we Sandra zeggen, ‘een hele mooie upgrade’, stelt Michael. En dat is natuurlijk een heus compliment voor Impermo, want de volledige badkamer is betegeld met de Tilestone Stone Edge Greige, een tegel die zowel voor de vloer als voor de wand geschikt is. En dan de kinderkamers nog natuurlijk! Zowel nichtje Isaura als zoontje Gabriel zijn superblij met hun kamer, en mama Sandra houdt het niet droog. De vloeren werden hier bekleed met de Prime Pure Uniclic van La Maison du Bois, een meerlagig parket met een toplaag van Europese eik.

Bovenal was het koppel erg tevreden met de aangepakte ruimtes, en daar dronken ze samen met Dina, Bart en Béa een glas op. En die latjes, die zal Michael zelf nog moeten aanpakken. Al denken we bij Impermo dat dat niet lang zal duren… Wij wensen hen in ieder geval erg veel succes en woonplezier toe!

Volgende week…

Benieuwd naar het nieuwe huis van de twee laatste koppels? Ontdek hun nieuwe woningen woensdag om 20.35 op VIER, of nadien op vier.be. Impermo kijkt natuurlijk mee!

Gerelateerde producten

Keramische vloer- en wandtegel | 60x60 cm | Tilestone Stone Edge Greige Licht Grijs  0.90cm Beschikbaar € 39,99